От х:

Днес в x:

Идват ли вече?

Облак с форма на летяща чиния бе заснет в небето над Румъния, седмици след като подобна формация се появи над Москва, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА. 

Гледан от разстояние, облакът със сферична форма, очертан от обръч слънчева светлина, прилича на кораб на извънземни. Метеоролозите обясниха, че явлението, видяно над Москва, е било просто оптичен ефект, създаден от редки атмосферни условия.

Снимката, направена в края на миналата седмица в небето над Румъния, обаче отново разбуни духовете. Кадърът е пуснат за пръв път във видеосайта за споделяне Live Leak.

Един от ползвателите на сайта казва: "Никога досега не бях виждал подобни облаци, а сега за няколко седмици се появиха два на различни места. Двата кадъра изглежда показват формация от облаци, която се среща, когато влагата във въздуха се охлажда под 0 градуса по Целзий, но не може да се превърне в лед.

Докато по-голямата част от "свръхохладената" вода остава като суспензия в небето, пръстени от лед действително се образуват и падат на земята, като оставят отвърстия с форма на геврек в слоя на облака. Светлинният ефект, който се вижда на кадрите над Русия и Румъния, пък се дължи на Слънцето, което е ниско на небосвода.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини