От х:

Днес в x:

Скандал: Водата скача до 2.34 лв. Съдът в Хасково – в старо време. Преглед на печата

Скандал! Водата скача до 2.34 лв., пише в челното си заглавие над главата днес “Хасковска Марица”. Поскъпването е поискано от местното ВиК, чака се одобрение от регулатора.

Гледат наркодело по старото време, чета в другия акцент на първа страница. Часовниците в съдебните зали показвали времето с час напред.

Реално погледнато, не е проблем, че часовниците са с час напред, проблемът е, че съдът е с години назад. Но тая тема е дълга поне колкото прословутия ни преход, да не я подхващаме рано сутрин.

Областта остава без СДС, пише в акцента на втора страница. Последното СДС – това в Свиленград, било на път да се разпадне.

За народа загуба велика.

Митничарите преписвачи на разпит, чета на трета страница. Двамата, спипани да преписват на теста за компетентност -  Злати Здравков и Георги Цингов, били привикани в инспектората на митниците. Сигурно ще им се карат, че са се оставили да ги хванат.

Един познат имаше железен принцип на времето: Успея ли да си  вдигна гащите, не признавам! Ама тия са ги спипали, та трудно ще се оправят.

Гледането на турска телевизия – сюнет за българския език, пише на 4 страница. Репортажът е от село Конуш. Повечето хлапета едва успявали да прочетат по някоя дума на български. Но той, българският си е труден. Я дайте на Бойко Борисов да напише “полилей”, за видим какъв ще е резултатът. Стефан Данаилов пък пишеше “збогом”, а беше цял министър на културата. Та и конушките хлапета може да искат да стават министри, откъде знаете.  

Битакът и Хаджито в прокуратурата, информира в заглавие над главата “Новинар юг”. ОбС праща на държавното обвинение бившия кмет на Димитровград, забатачил битака. Той пък смята, че това е “политически комплот”. Ами какво друго да смята? Комплоти и компоти, тук таме - ДАНС. Риалити шоу.

Инвалид прати социалните на съд, чета още на първа страница. Става дума за Емил Кокалов, който ще съди социалната служба и лично шефа й Господин Господинов. Всички социални били социалисти, казва Кокалов. Има логика социалните да са леви. Ами ако пратят някои върли десняци с корпоративен манталитет? Да пази господ. Ама той Дидо си ги пази, няма страшно.

По документи “Аврора”, по табели “Брайков”, четем на втора страница. Бъркотията била с две хасковски улици с еднакви имена. Но администрацията взела спешни мерки и само след 17 години сменила името на едната улица. Ама табелите били старите. Абе кой ти гледа табели? Аз на табели не вярвам. Веднъж гледам – пише “жени”. Когато влязох – тоалетна.

Буковска мести градски празник на Димитровден, чета на последната страница. Актрисата Йоана Буковска открила, че празникът на Димитровград е на... Димитровден. Блестяща мисъл. Нямаше да се сетя. Ама човек нали затова чете вестници.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини