От х:

Днес в x:

Мулето с хероина за 10 млн. се разплака в съда

Хамза Аджаоглу, който бе спипан в събота със 79 кг. хероин на Капитан Андреево, остава зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“, реши днес хасковският окръжен съд. Когато чу решението на магистратите, той избухна в ридания.

37-годишният Аджаоглу бе задържан и обвинен в трафик на наркотика, оценен на 9 875 000 лв., на влизане от Турция. В „Ситроен“-а му пътувал още един човек, който обаче след разпит бил освободен. Хероинът бе открит в специално пригоден тайник под пода на автомобила.

Аджаоглу е роден в Турция, но има само немско гражданство. Пред съда той заяви, че не е знаел за наркотика. При разпитите пред разследващите обяснил, че колата е стояла на паркинг в Истанбул една седмица. Прокурорът Дарина Славова настоя Аджаоглу да остане в ареста с аргумента, че няма постоянен адрес в България и може да се укрие от правосъдието. Ако бъде признат за виновен по това обвинение, той може да отнесе над 15 години затвор.

Пред магистратите турчинът с немски паспорт заяви, че се радва, че наркотикът е заловен. В Германия дрогата щяла да вгорчи живота на много хора.

Аджаоглу работи в Германия като асансьорен техник. Съпругата му, която е бременна в осмия месец, все още не знаела, че той е арестуван.

Според източници от прокуратурата се работи по установяване на поръчителя на огромната пратка, която е от най-големите, залавяни на ГКПП Капитан Андреево от началото на тази година.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини