От х:

Днес в x:

Първото генеалогично изследване в Хасково е на Арнаудовия род

Изображение 1 от 3

    „Колкото по-здрав е родовият корен, толкова по- разклонено е родословното дърво със съхранената родова памет, която прави потомците по-силни и уверени в настоящето и бъдещето“. Така започва първото генеалогично*изследване за хасковски род, което излезе преди дни от печат.

    Книгата е озаглавена "Големият Арнаудов род. 230 години история и родова памет".

    Изследването е инициирано от потомците на Арнаудовия род, които са събрали сведения, снимки и документи и са разказали историите, които помнят за своите предци.

    В изданието е с приложени родословното дърво на Арнаудови.

    Книгата започва с разказ за майстора-дюлгерин Щерю Арнауд и неговия първороден син Атанас Арнаудов, от които тръгва големият хасковски род, добил известността на един от най-добрите производители и търговци на питиета.

    Книгата ще бъде представена на 8-ми септември от 17 часа в Градската градина от автора й д-р Веселина Узунова, която е главен уредник на отдел „Най-нова история“ в Регионалния исторически музей на Хасково. Редактор на изданието е историчката д-р Красимира Узунова, а дизайнът и обработката са на Антония Петрова.

    При представянето на изданието за рода Арнаудови, хасковлии ще могат да чуят и част от историята на местните индустриалци от старо време, които е изследвала и публикувала в разширеното издание „Неразказаните истории на хасковските търговци и индустриалци“, финансирано от община Хасково, д-р Веселина Узунова.

    Генеалогия* -специализирана и спомагаща историческа дисциплина, посветена на изучаването на родствените отношения между хората, историята на рода и произхода на индивида.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини