От х:

Днес в x:

Пияният без книжка, убил жена с кола е хващан за 27 нарушения на пътя

    28-годишният Христо Чернев от село Книжовник, който в пияно състояние без книжка уби жена с кола в Жълти бряг е хващан за 27 нарушения на Закона за движение по пътищата. В тази връзка са му били издадени 12 наказателни постановления и 3 фиша.

    Това изтъкна прокурорът по делото Делчо Лавчев, който по време на днешното заседание в Окръжен съд – Хасково поиска да бъде наложена на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 10 от провиненията са за шофиране в пияно състояние и без книжка, каквато никога не е имал. Държавният обвинител каза още, че отделно в полицията има 8 заявителски материала срещу Чернев и преди години той е бил осъждан два пъти, един от които за причиняване на средна телесна повреда при катастрофа, но е реабилитиран.

    „Налице са лоши характеристични данни и в случая става дума за изграден криминален профил“, заяви прокурорът Делчо Лачев, гледайки към обвиняемия, който в този момент се опита да промълви нещо, но бързо бе спрян от служителите на „Съдебна охрана“.

    Защитникът на обвиняемия адвокат Недялка Маркова пледира за налагане на по-лека мярка за клиента си – домашен арест или парична гаранция. Тя изтъкна, че той има тежка епилепсия и в ареста се възпрепятства лечението му. Юристът изтъкна, че Христо признава вината си и съжалява за случилото се.

    От своя страна той заяви, че иска да се прибере вкъщи.

    Съдия Деляна Пейкова прецени, че обвиняемият трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Според нея, видно от доказателствата по делото здравословното състояние на Христо не е пречка той да остане зад решетките. Изтъкна, че очевидно нито едно от предходните му наказания не е повлияло превъзпитателно. Така магистратът му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив в 3-дневен срок.

    Припомняме, че инцидентът стана на 20 юли 2022 г. Тогава Христо и негови роднини се скарали и сбили след запой в Жълти бряг. Той тръгнал, но се върнал с колата на баща си, при което блъснал и убил 65-годишната Анифе Джиджева. По-късно мъжът избягал, но е бил задържан в Конуш, където пребивавал на палатка, тъй като бил дървосекач. Установено е, че той е шофирал при наличие на 1.04 промила алкохол. Повече за фаталната катастрофа може да видите тук.

    За престъплението е предвидено наказание от 3 до 15 години затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Бъ
      бъзз
      53 -2
      16:24, 22 юли 2022
      Припомняме на журналистите, че инцидентът не стана на 20 юли 2020 г., а по-скоро!

      Припомняме на депутатите, че е крайно време да попроменят НК и поувеличат наказанията за този вид престъпления.
      • Jo
        Joker
        59 -1
        17:00, 22 юли 2022
        Абе защо когато е някъв кирлив ****** има по хиляда снимки, а като е някакво богаташко синче, няма нито една???
      • До
        До Joker
        46 -1
        17:45, 22 юли 2022
        Защото едните са спонсори.
        А другите - гласоподаватели.
        Срещу спонсор не се рита!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини