От х:

Днес в x:

Пиян младеж и без книжка прегази жена с кола след скандал и опита да избяга

Неправоспособен и употребил алкохол водач е прегазил жена в хасковското село Жълти бряг, след което е избягал, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Снощи в 23:15 часа на спешния телефон са подадени два последователни сигнала. Първият е за сбиване до църквата в селото между група мъже, а вторият за прегазената жена. На място незабавно са изпратени униформени служители, които установили, че е възникнал скандал между две групи мъже от два рода, събрали се да празнуват. В хода на тържеството, полято с алкохол си припомнили стари обиди и се разразил скандал. Един от тях на 25 г. от село Книжовник се прибрал в родното си село, събрал свои приятели и отново се върнал в село Жълти бряг с подкреплението си, използвайки Опела на баща си. По време на разпрата се качил в колата, за да разгони опонентите си, но се ударил се в стълб, след което потеглил отново и блъснал намиращата се на улицата жена от село Долни Главанак. След инцидента избягал с колата в село Конуш, където е задържан от полицаите.

В хода на работата станало известно, че е неправоспособен водач без свидетелство за правоуправление. Изпробван е с техническо средство, което отчело 1,04 промила алкохол в кръвта.

Трупът на починалата 65-годишна жена е транспортиран за аутопсия. Работата по установяване мотивите за скандала са в процес на изясняване, разпитват се множество хора, станали свидетели на инцидента. Образувано е досъдебно производство.

Според запознати задържаният се казва Христо Чернев. Той от години живеел със семейството си в Книжовник. Имали и палатки в близкото село Конуш, тъй като били дървосекачи. По първоначална информация снощи младежът е бил на рожден ден, преди да възникне скандала. Според мести жители той често употребява алкохол.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Хи
    Химена
    28 0
    11:13, 21 юли 2022
    Селска агония ! Тиха мъка . О ,майко България !
    • Не
      Не селска а
      4 0
      21:56, 21 юли 2022
      циганска агония........
    • Бо
      Бонев
      4 -1
      12:18, 22 юли 2022
      След като съсипеш службите за сигурност е така. Никой не работи. Корупцията е на ниско ниво. Всеки прави каквото си иска. Въпиюща неграмотност.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини