От х:

Днес в x:

Издадоха европейска заповед за арест на водача, причинил смъртта на 23-годишния Йордан

Изображение 1 от 3

    Европейска заповед за арест е издадена за 59-годишния турски гражданин Лютви, който е обвиняем за смъртта на 23-годишния Йордан Бозуков след катастрофа. Искането за издаване на заповедта е на Окръжна прокуратура – Хасково, което е уважено от Окръжния съд, съобщиха от Темида.

    Тежкият инцидент стана на 20.03.2023 г. на пътя между Хасково и Димитровград в района на борса „Марица“. Тогава двамата мъже са пътували един зад друг в посока Бригадирския град. И двамата с леки автомобили – Мерцедес. Отпред бил младежът, чиято кола е застигната от тази на по-възрастния водач, който е управлявал с 2.03 промила. След удара Йордан беше откаран в хасковската болница, но почина след малко повече от седмица.

    Обвиняемият Лютви беше задържан непосредствено след произшествието за срок от 24 часа. Той е бил разпитан като свидетел и е бил освободен, след което заминал за Турция. От този момент насетне местонахождението му не е установено. Обявен е за общодържавно издирване, което не е дало резултат. Установен е негов адрес в Турция и е направен опит да бъде призован на същия чрез съдебна поръчка за международноправно сътрудничество, която турските съдебни власти са отказали да изпълнят.

    Определението на Окръжен съд – Хасково за издаване на европейската заповед за арест подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 22.02.2024 г. от 10.00 ч.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Хи
      Химена
      46 -8
      15:39, 16 фев 2024
      Гнусна пача !
    • 2
      Къ
      Късно е за заповеди
      77 -8
      15:57, 16 фев 2024
      Кой го пусна от ареста? Кой получи обаждане от шеф на дпс и се обади на униформените да го пуснат. Кой точно униформените го пусна. И защо не се запита "тоя дали наистина трябва да го пусна "
      Тази всичките се знаят, но ги крият.
    • 3
      Су
      Сунай
      41 -6
      18:06, 16 фев 2024
      Аллах ще го накаже.Данчо ми беше приятел,не заслужаваше такава участ!
    • 4
      Ал
      Александра
      40 -2
      20:45, 16 фев 2024
      Поредното доказателство (за Брюксел), че полицаите и прокурорите в Хасково открито подпомагат нарушителите на закона
      • без значение какво е тежкото престъпление: катастрофа със загинали, палеж, грабеж или наркопроизводство. Полицаят или прокурорът получават устна заповед, след което следва повишение в длъжност за това, че не са си свършили работата и не са си изпълнили служебните си задължения
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини