От х:

Днес в x:

Мексиканецът, задържан за убийството на Тургай, поиска да прави цирк в България

    Mексиканецът Виктор Омар, който е задържан за убийството на хасковския ММА боец Тургай Салим, поиска да излезе от ареста, но съдът отказа.

    Припомняме, че 33-годишният Тургай Салим беше прострелян с пистолет на 13 февруари пред дома си на улица „Крали Марко“ в хасковския квартал „Каменни“. Тогава той беше откаран в болница, но ден по-късно почина. Приживе хасковлията убийството му е било поръчано от човек, изтърпяващ присъда в Гърция. Освен това бяха събрани доказателства, уличаващи 42-годишния чужденец в извършване на престъплението.

    След задържането му, Окръжен съд – Хасково му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Днес обаче той ч обжалва чрез новия си адвокат Антон Попов. Юристът настоя клиентът му да бъде пуснат под парична гаранция или с мярка „домашен арест“, която може да изтърпи в хотел. Той изтъкна, че в случая дори няма умишлено смъртоносно нараняване, което разколебава обвинението за извършване на умишлено убийство.

    От своя страна, чрез преводач, Виктор Омар заяви, че иска свобода, за да продължи да работи и да се грижи за семейството си. Той дори се обърна към съдия Анна Петкова с въпрос дали е възможно да открие цирк в България, за да изкарва пари. Магистратът обаче отвърна, че не може да отговори. В съдебната зала чужденецът призна, че е осъждан в Гърция, където лежал в затвор. Каза, че е освободен през миналата година. Дошъл в България, за да научи за културата на страната. „Не съм човек, който иска да прави противозаконни неща“, каза мексиканецът.

    Прокурорът по делото Цвета Пазаитова пледира, че няма основание за промяна на мярката за неотклонение. Според нея остава опасността той да се укрие и извърши престъпление, предвид факта, че няма постоянен адрес в страната и зад граница.

    Съдия Анна Петкова прецени, че Виктор Омар трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.
     

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини