От х:

Днес в x:

Засадиха 50 дръвчета в „Кенана“ за юбилея на „Южна пролет“

    50 дръвчета бяха засадени в хасковския парк „Кенана“ за половинвековния юбилей на Литературните дни „Южна пролет“, част от които е Националният конкурс за дебютна литература.

    В акцията се включиха кметът на Община Хасково Станислав Дечев, заместник-кметът Мария Вълчева, представители на администрацията, лауреати, дебютанти. Всеки един от тях засади по едно иглолистно дръвче от вида Атласки кедър. Така се оформи ново начало на Алея „Южна пролет“, каквато е имало преди години в хасковския парк, но на друго място, чиято локация не е възстановена с точност. Новото място е белязано с Паметен знак с надпис.

    „Идеята е всяка следваща година да се засажда по още едно дръвче, отброяващо годините на литературните дни“, казаха от общинската администрация.

    „За да направим една книга, освен авторството е нужна и хартия. Ние чисто символично засаждаме дървета, от които всъщност произлиза и хартията, с която се произвеждат книгите. Искаме отново да покажем на обществото, че пазим природата, но и призоваваме хората да четем повече“, каза Станислав Дечев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини