От х:

Днес в x:

Лауреатите на Южна пролет Кънчо Атанасов и Виолета Кунева запалиха огъня на 50-тото им издание

    За 50-те път в Хасково лумна огънят на „Южна пролет“. Честта да го запалят във вечерта на юбилейното откриване на Литературните дни с конкурс за дебютна литература се падна на двама от носителите на големите награди през годините-лауреатът за проза от 1975 година Кънчо Атанасов и Виолета Кунева, с награда от 2020 година за поезия.

    По традиция празничният ритуал се изпълни под звуците на химна на "Южна пролет", изпълнен от хор "Родна песен" и Духовия оркестър на Хасково, които дирижира Мартин Антонов.

    Гостите пред сградата на театъра,поздравиха и можеритките към Младежкия център.

    Литературните дни откри кметът на Хасково Станислав Дечев. В словото си той подчерта, че "Южна пролет" е и празник на всички четящи хора.

    Сигурен съм, че след още 50 години Хасково ще продължи да бъде градът на младите поети и писатели, които ще се срещат отново тук, добави Дечев.

    За откриването тази вечер в Хасково са много от лоуреатите през годините на „Южна пролет“. В театъра се проведе тяхната вечер. А в нея участваха и квартет „Виолина“ и Атина Нико – пиано.

    Тази година в литературния конкурса за дебютанти има 45 участници в жанровете: поезия, проза,детска литература и драматургичен текст.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини