От х:

Днес в x:

„Капан за сънища“ на Анелия Черкезова: всеки да има своя сън, истински в реалността

    Дебютна книга извън дебюта. Така хасковската поетеса Ели Видева представи изданието на съгражданката си Анелия Черкезова „Капан за сънища“ този следобед в Читалня 1 на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“. Събитието е част от програмата в юбилейното 50-то издание на Литературните дни „Южна Пролет”.

    Това е първата издадена книга на авторката, която обаче не е сред дебютантите претенденти за Пегасите тази година, заради регламента, който ограничава възрастово участниците. Това обаче не е разочарование за Анелия, а е радост, защото книгата й е факт-дълго чакана, като желана и обичана рожба.

    Председателката на Клуба на дейците на културата, който е съорганизатор на литературни дни, Ели Видева е редактор на „Капан за сънища“.

    „С Анелия се работи прекрасно. За мен беше удоволствие да я видя как съзрява през това време, като човек, който пише стихове. Радвам, че най-сетне тя издаде тази книга и с нея си отвори пътя за следващи. Смятам, че книгата е успех. Анелия заяви себе си най-сетне.“

    Книгата е изградена от три цикъла:“Сътворение“, „Възкресение“ и „Нов свят“. Разделянето на творбите й в отделните части всъщност символизират живота-раждане, младост и зрялост.

    За сънищата, които хваща в своя капан за сънища, Анелия Черкезова споделя, че по-често са черно-бели. Черно-бял е и клипът, изграден по нейни стихове с участието на Никола Лилов и дело на Славян Костов, който беше показан в началото на премиерата на книгата. 

    „Реалността ни е прекалено цветна и може би сънищата контрастират по някакъв начин на действителността“, сподели Анелия Черкезова. Според нея, думите в книгата се харесват по между си, но човек трябва да ги почувства сам и всеки да премери написаното от нея през своя мироглед. „Посланието на тази книга е всеки да има своя сън, истински в реалността и да не се събужда, да остане в него“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини