От х:

Днес в x:

БЛС сезира етичната комисия за изказването на доц. Мангъров за починалите след ваксина

Управителният съвет на Българския лекарски съюз /БЛС/ е сезирал Столичната комисия по професионална етика заради твърдения на доц. Атанас Мангъров по "Нова телевизия" на 16 януари 2022 год. Това съобщиха от БЛС.

Доц. Мангъров е заявил, че "564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани". Разликата между "починали ваксинирани" и "починали, защото са вакиснирани" може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров откровена лъжа, която си "играе" със страховете и притесненията на хората, допълниха от БЛС.

Според единствената достоверна и официална информация на Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата в България няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID-19 и летален изход. Девет са случаите от началото на ваксинационната кампания, в които е подозирана връзка между поставяне на ваксина срещу COVID-19 и летален изход, като в нито един от тях връзка не е доказана, добавиха от БЛС.

От съсловната организация посочиха и друго твърдение на доц. Мангъров, което "отново не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена конспирация". С изказванията си, подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия, заявяват от БЛС.

БЛС очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ха
    Ха сега де
    4 -12
    12:23, 20 яну 2022
    Най-накрая тоя лъжец да си получи заслуженото. Виж коментара
  • 2
    Ай
    Айдебе
    12 -4
    13:35, 20 яну 2022
    Лъжеца си ти, кръстил се Ха сега. Доцент Мангъров е бил винаги праволинеен и преди всичко лекар. А не като тези от БЛС ,които се поддадоха на фашистките разпореждания. Виж само как СЗО признава, че тези мерки не вършат никаква работа и в резултат на поставените ваксини е сринат тотално имунитета на 6 милиарда ваксинирани и то безвъзвратно. Лекарите в БЛС са неуки хора и със затворени очи приемат това което се наложи от политиците без да се основават на наученото от тях. С тях се нареди и един академик, министър на просвещението. Боже опази ни от такива с много титли , отгоре на това и бездарни. Като станат политици и забравят всичко човешко
    • Ха
      Хайде бе
      1 -3
      16:53, 20 яну 2022
      Много си компетентен за сринат имунитет, няма такъв вариант да си сложиш вксина и да не си създадеш някакъв имунитет. Въпроса е срещу какво? А за такива псевдо антиваксъри като теб, бъкан си с ваксини още от дете ама сега се правите на малоумни. Света познава ваксините от доста по-отдавна и това е есинственият начин.
  • 3
    Ма
    Мария
    10 -3
    13:47, 20 яну 2022
    За разследване са Кунчев, Кацаров, Мутафчийски, Аргирова, Ангелов, Витанов,…………допълвайте списъка. Да не пропуснем после някой.
    Не пипайте Мангъров! Един от малкото истински и достойни лекари!
  • 4
    Ай
    Айдебе
    1 0
    19:26, 20 яну 2022
    Хайде бе, малоумният си ти ! Не говори за ваксиниране . Това е съвсем различно от сегашното ваксиниране. Тези течности не могат да се нарекат и ваксини. Експериментални течности, защото нямат завършен курс на изпитание. Самата СЗО признава това, естествения имунитет се срива и не може да се възстанови. А останалите ваксини, за това са ваксини защото човек не може да създаде защита без тях. Това са ваксините за туберкулоза, едра шарка и тетанус. Но изпитани и дори не се говореше за антиваксърство. Тази дума е въведена сега. И разкрива тези които повярваха на фашизма на политиците и се набоцкаха, а другите повярваха на интуицията си и здравия разум на идиниците останали лекари, които отстояваха ударите. Сега антиваксърството не е обидна дума и принадлежи на хората със здрав разум. Защото първото неща което си пролича, как така изведнъж едни хора се загрижиха за здравето ни, като през другото време не обръщат внимание на разнебитената ни здравна система. Когато простаците почнат да обиждат проличава количеството им.....
Последни новини