От х:

Днес в x:

Владислав Горанов отново на разпит

Бившият финансов министър Владислав Горанов отново влезе на разпит в Главна дирекция "Национална полиция" заради случая с автомобила, с който се опита да напусне страната на 17 декември.

"До момента съм разпитван три пъти за лекия автомобил и един път по сигнал на БОЕЦ. Аз не съм собственик, а ползвател на лекия автомобил. Тази тема е битова и не може да омаскари един бивш министър", каза Горанов, като уточни, че граничният полицай изрично му е казал да се върне обратно при опита му да премине пункта с въпросния автомобил.

Според него автомобилът "явно е клониран" и няма как да е регистриран, преди да е произведен, както заяви вчера вътрешният министър Бойко Рашков. По думите на Горанов това е документна измама, а от вносителя на колата знае, че превозното средство е регистрирано два пъти - първият път при внасянето му в страната, а вторият - при вписването на Горанов като ползвател.

Миналата седмица Владислав Горанов беше извикан на разпит заради проверка, след като на 17 декември мина през граничен пункт "Калотина" с автомобил БМВ в посока Сърбия, а при граничната проверка се оказало, че колата, която управлява, е обявена за издирване.

Тогава граничните власти казали на бившия министър, че има проблем с автомобила и да изчака по-детайлна проверка. Вместо това обаче Горанов направил обратен завой и се върнал във вътрешността на страната, като часове по-късно с друг автомобил той напуснал страната.

Горанов каза още, че е бил разпитван три пъти и заради твърденията на Васил Божков, че е давал подкупи на него, а той от своя страна ги е предавал на Бойко Борисов.

"В момента се прави нова проверка от МВР, която няма да добави стойност в разследването. Нови факти и обстоятелства няма как да бъдат добавени. Целта е Бойко Борисов да бъде спрян от медиите и да дава обяснения по теми, които отдавна са изяснени в публичното пространството. Трябва да се занимаваме със зрелища, хляб явно няма да има", допълни той, като уточни, че има логика това да е политическа атака.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини