От х:

Днес в x:

Реорганизация на пропуска за конкурса „Недялка Симеонова“. Зрители връщат билети за театър

Новите здравни мерки, които са в сила от днес и изискват за посещението на културни събития наличието на “зелен сертификат“, както за публиката, така и за изпълнителите, и за техническия екип, наложи скоростна реорганизация за едно от емблематичните събития в Хасково. От 22 до 24 октомври е 46-ото издание на Музикалните дни „Проф. Неделяка Сименова“ в рамките на които се състои и международния конкурс за цигулари.

Заради здравната пандемия за първи път през 2020 година Музикалните дни в Хасково се проведоха без състезателната програма. Тази година обаче конкурсът ще бъде проведен, при спазване на новите изисквания и няма да отпадне участието на изпълнителите от чужбина, потвърди за Haskovo.net заместник-кметът по културата Мария Вълчева. В България днес са пристигнали  част от участниците - 13 души група от Молдова. Очаква се и пристигането от Белгия на руски цигулар. Няма да отпадат и предвидени в музикалната програма събития.

Две са сцените, на които ще бъдат посрещнати инструменталистите от страната и чужбина-тази в ДКТ “Иван Димов“ и на ОНЧ “Заря-1858“. На входа обаче ще има филтър при допускането на публика. Всички трябва да са задължително със зелен сертификат. На служителите на общината и участници в събитията, както и на екипите от театъра и читалището, ще бъдат направени тестове, който ще покрие домакинът -Община Хасково. 

От театъра обаче вече отчитат отлив на зрители. Още в първия ден на новите рестрикции има върнати билети за изнесените представления, които играем на други места в страната, коментира директорът на Театъра в Хасково Стелиян Николов. Засега обаче няма спрени представления в Хасково, обявените вървят в продажба, уточни той.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ve
    Venom
    14 -5
    19:58, 21 окт 2021
    Стойчо Кацаров уплаши и подчини цяла държава, хората търсят да си направят тест за да идат на работа или да посетят хипермаркет а не да слушат цигулки и поздравителната реч на кметчето!
Последни новини