От х:

Днес в x:

Започна ремонтът на общежитието на Езиковата гимназия в Хасково

Изображение 1 от 6

    Започна ремонтът на общежитието на Езиковата гимназия в Хасково

    Днес беше открита строителната площадка за изпълнение на проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на ученическото общежитие към ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“, съобщиха от община Хасково.

    Тази сграда е строена през далечната 1969 г. През последните години тя не беше предпочитано място от учениците, защото е стара и не предлагаше добри условия за живот.

    По настояване на кмета на община Хасково Станислав Дечев и с решение на Министерството на образованието и науката в края на 2020 година за ремонт на общежитието бяха отпуснати 550 000 лева. По-късно от плана на МОН бяха предоставени още 473 000 лева. Този проект на община Хасково ще позволи града ни да предлага комфортни и съвременни условия за живот на учениците от другите населени места. На сградата на общежитието ще бъде направена цялостна изолация, съгласно нормативните изисквания за eнергийна ефективност. Ще се извърши подмяна на отоплителната, ВиК и електро-инсталациите. Ще се направи пълен ремонт на стаите в общежитието. Те са разположени на 8 етажа, общият им брой е 88. Всяка от тях вече ще има собствен санитарен възел, ще се монтират нови дограми на прозорците, врати, подови настилки. На всеки етаж ще се запазят и общите санитарни помещения, ще се ремонтират занималните, стаите за почивка, стълбищните клетки и коридорите. Ще се осигури достъп до всички помещения, в това число и санитарните, за деца с увреждания. Ще се монтира нова пожаро-известителна система.

    Проектът за ремонт на общежитието на Езиковата гимназия е един от ангажиментите, които кметът Станислав Дечев пое, за да продължи политиката си за създаване на все по-привлекателни условия за живот на младите хора, които идват да учат в Хасково и биха избрали да останат тук и след това.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Уч
      Ученик
      13 -15
      18:27, 14 окт 2021
      Пак се крадат някакви пари ама легално
      • Ум
        умното
        10 -12
        19:38, 14 окт 2021
        всеки обича да поема, когато му пълнят джоба
      • Уч
        Учител
        16 -2
        07:32, 15 окт 2021
        Значи според вашата логика,нищо не трябва да се прави,защото някои си можело да краде някакви пари!Овче мислене.
    • 2
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      До
      Доктор
      21 -3
      21:42, 14 окт 2021
      Според коментиращите тук децата трябва да живеят в коптори защото комплексарите пият ракия и ги е яд че нещата се случват. Нещастници.
    Последни новини