От х:

Днес в x:

Разкопаха обновено спортно игрище заради ВиК авария, правят сондаж на нови плочки

    ВиК – Хасково започна ремонтни дейности в обновени общински обекти в Хасково. Повод за това стана теч на питейна вода, която бликна през почивните дни по улица „Видин“ в хасковския квартал „Любен Каравелов“. В понеделник тази седмица от водното дружество са установили, че повредата се намира във водопровода под спортното игрище на ОУ „Любен Каравелов“, което беше обновено за около 200 000 лева преди около година и половина със средства на Община Хасково. В началото на седмицата от ВиК са разлепили изкуствената тревна настилка на бетонната площадка. Тя е скъсана на няколко места, казаха работещи в района.

    Днес от водното дружество продължиха с ремонтните дейности, но в пешеходната зона пред общежитието на Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, което е непосредствено до разкопаното игрище. Служителите бяха разкопали новите плочки пред общежитието, които бяха подменени преди близо 2 години край цялостното обновяване на блока на стойност над 1.5 млн. лв.

    Със ситуацията беше запознат управителят на ВиК – Хасково инж. Божидар Желязков. Той заяви, че дружеството ще опита да възстанови разлепената тревна настилка на игрището в първоначалния й вид. Допълни, че се е наложило първо да отстранят аварията там и едва тогава да предприемат действия по отклоняване на водопровода, които ще продължат поне няколко дни.

    „Този водопровод захранва обитателите на няколко жилищни блока наоколо и нямаше как да ги оставим без вода продължително време. Поради тази причина отстраняването на аварията беше неизбежна“, каза инж. Желязков.

    От ВиК уточниха, че са разкопали плочките пред общежитието с цел да се направи сондаж и да не се използва стария стоманен водопровод, минаващ под игрището, който вероятно ще продължи да дефектира, ако се експлоатира още. Целта им е да направят общо две дупки встрани и през тях да прокарат тръба и да се измести встрани по ново трасе, което да стане безизкопно.

    Защо обаче въпросните дейности не са извършени преди обновяването на спортното игрище и общежитието, питаха още хора от района. От Община Хасково заявиха, че това е ангажимент на ВиК. От водното дружество пък казаха, че ремонтът не е бил съгласуван с тях, тоест те не са посочили съществуването му, тъй като никой не ги е питал.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини