От х:

Днес в x:

Безплатен лукс в общежитието на Езиковата гимназия в Хасково от септември

    Истински лукс очаква учениците, които ще бъдат настанени в общежитието на Езиковата гимназия от следващата учебна година. Сградата бе напълно обновена и санирана и отговаря на всички изисквания, дори на най-претенциозния вкус. Изцяло подменени са водопроводната и електроинсталацията, подменено е и парното отопление. Всяка стая разполага със собствена баня и тоалетна, в сградата има безплатен безжичен интернет достъп. Осигурени са условия за настаняване и на ученици с увреждания. След решение на Общинския съвет в Хасково от тази година не се дължи и такса за общежитие.

    Ремонтът на сградата продължи почти осем месеца и бе на стойност над милион и половина лева. По-голямата част от средствата, над милион, бяха осигурени от министерството на образованието, останалата част от общината. През тази година ще бъде ремонтирана и спортната площадка пред сградата – ще има футболно игрище с изкуствена трева, площадки за волейбол и баскетбол. След мащабните ремонтни дейности общежитието на Езиковата гимназия по признание на образователни експерти се превърна в най-луксозното ученическо общежитие в Южна България. То се намира на 10-тина минути пеша от Езиковата, както и до близките гимназии - по лека промишленост, по туризъм, по финанси. Разположено е в началото на парк „Кенана“, с най-чистия въздух в Хасково.

    След изграждането на санитарни възли в стаите капацитетът на общежитието бе ограничен до 160 места (по двама в стая). Ще се приемат и ученици от други средни училища в Хасково, като настаняването ще става по реда на постъпване на заявленията и преценка на комисията по приема. Документи могат да се подават до първи септември (от 8 до 16 часа) на място – ул. „Видин“ №1 (в двора на ОУ „Любен Каравелов), както и онлайн на адрес obshtejitie@eghaskovo.org. Заявленията се изтеглят от сайта на Езикова гимназия Хасково на адрес https://eghaskovo.org/news/read/id/303 .

    Тел. 0878 600 253.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини