От х:

Днес в x:

Баскетболният тим на Хасково влиза в А група с нови попълнения и амбиция да вдигне купата

    С нови попълнения и в игровия, и в управляващия състав ще започне новия си сезон в А групата в баскетболната лига тимът на Хасково.

    На пресконференция днес бяха представени новите попълнения в отбра и Управителния съвет. Президентът на клуба БК „Хасково“ Здравко Марков обяви, че като част от Управителния съвет е привлечен бранд мениджъра на Фолксваген-България Нестор Несторов, който е хасковлия. „Смятаме, че той ще допринесе много за развитието на клуба и организацията ни“, посочи Марков.

    За новия сезон клуба успя да привлече и състезателят с неоспорими качества и доказал се в годините като един от най постоянните и прогресиращи играчи в Националната лига -Тихомир Желев. Той ще е част от отбора на Хасково за целия сезон.

    Председателят на клуба му благодари от името на целия тим, за това, че е повярвал в проектите им и от новия сезон ще защитава цветовете на Хасково при устрема на отбора в А група.

    Тихомир Желев е в Хасково със съпругата си и двете им малки деца. За амбициите си, като част от тима на Хасково, той посочи, че основната му задача след проведените разговори с ръководството и треньорите в клуба, основната му задача е да подкрепи отбора в развитието му. Виждам че в града има доста фенове, които се вълнуват от отбора и смятам че това ще добре за всички ни. Бил съм само на един официален мач на Хасково досега тук и мога да кажа, че обстановката в залата ми харесва, коментира опитният играч.

    След спечелването на титлата в Б купата преди месец и посрещането на тима на Хасково от феновете в зала „Дружба“, заявихме амбиция за достойно представяне в А група. Смятаме, е през последните 2 години отбора изключително прогресира и това се случи благодарения на треньора Янко Желев, който е крайгълният камък на този проект, подчерта заслугите на наставника Здравко Марков. Той отбеляза важната роля за успехите на отбора и на капитана Виктор Колянов, както и на двамата основни играчи на тима през последните два сезона-Иво Тонев и Динко Христов. И двамата продължават да са част от отбора в новия сезон.

    В новият сезон влизам още по-амбициран, защото имаме и нова селекция, посочи Иво Тонев. Той не пропусна да отбележи, че в А група конкуренцията е силна и битките ще са трудни, но и не скри очакванията си, че нещата за отбора на Хасково ще се случат още по-добре в новия сезон от постигнатото през последните две година.

    Публиката е нашият шести човек. Много е важна нейната подкрепа, добави Тонев и призова феновете да продължават да държат за отбора, както и досега.

    Треньорът Янко Желев отбеляза, че е изключително щастлив, че задържа играчите си от шампионския състав на тима от тази година. То издаде, че Ивайло Тонев е имал много предложения за състави у нас и в чужбина, но в крайна сметка е избрал да остане в Хасково. Той подчерта, че е разговарял по отделно с всеки един от тима и всички са сериозно амбицирани да вдигнат купата в А група.

    Вангел Илиев от Пазарджик ще е също подкрепления за тима през новия сезон.

    В на въпроса как вижда основната петица в новия сезон, Янко Желев смята, че има не петица, а основна седмица, след селекцията за новия сезон.

    Подготовката на тима започва на 22 август, най-напред с тренировките на детския тим и част от мъжкия състав.

    През септември БК „Хасково“ планира участие в подготвителен турнир преди сезона.

    „Очакваме дълъг и тежък сезон в А група. Ще е много трудно. Ще има много голяма конкуренция, отборите са с нови попълнения. Но се надявам да се справим и да бъдем конкурентно способни и най-важното е отново да направим едно добро класиране и влизане във финалната осмица. Екипът го има!“, посочи треньорът на клуба. Янко Желев не пропусна да отбележи финансовата помощ от местните власти и подкрепата и на живо в залата.

    На пресконференцията беше обявено и едно бъдещо събитие през септември, когато ще се проведе турнир по стрийтбол на площадка "Спартак". Основната цел на инициативата е да популяризира баскетбола в Хасково.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини