От х:

Днес в x:

Хасковските хокеисти от Ледена сила на тренировки с фаворитите на леда (видео)

В продължение на седмица малките хокеисти от клуб Ледена сила - Хасково трупаха опит с първия си учител на леда треньорът на Левски-Академик Иво Николов. По негова покана голяма част от местния тим взе участие в тренировъчния лагер на едни от  фаворитите на леда, каквито са Белите мечки. 

В 7 и 40 сутринта започваше тренировъчния ден на 20-те деца на пързалката на Славия в столицата и завършваше не по-рано от 17 и 30.  Съобразено с международните хокей лагери, в програмата бяха предвидени не само практически упражнения на леда за бързина, издръжливост, дриблинг, пасове, шутове, но и много сухи тренировки за физическа подготовка на хокеистите. Часовете по теория, както и видео прожекциите на децата в следобедните часове протичаха на официалния език на хокея - английски, а за отмора и развлечение всеки ден състезателите получаваха по един час логически и забавни игри като футбол, волейбол, плуване и лека атлетика. През последните дни се играха и няколко приятелски мача. Haskovo.net ви напомня, че на последния Hockey In Line турнир в средата на месец юни, т.г. откъдето Хасково се завърна със сребърни медали, две от децата на клуб Ледена сила капитанът Ивайло Тонев и нападателят Александър Асенов получиха покана за националния юношески отбор от Българската Федерация по Хокей.

Тази вечер започват и преустановените през август месец заради жегите тренировки на Ледена сила. До замразяването на ледената пързалка в Хасково хокеистите ще наблягат на физическата си подготовка и уменията си със стик и ролкови кънки или т.нар. игра Hockey In Line. Треньор на момчетата е Тодор Димитров Гаванозов, а два пъти седмично на  допълнителни часове на леда през зимния сезон Ледена сила ще има възможността отново да се радва на първия си преподавател - Тренерът на Левски Иво Николов. Спортен клуб Ледена сила набира нови играчи на възраст от 6 до 12 години.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини