От х:

Днес в x:

В министерството бесни: д-р Шопов менти за антикризисната програма

Министерството на здравеопазването изрази възмущение от твърденията на изпълнителния директор на хасковската МБАЛ д-р Димитър Шопов, че антикризисната програма на задлъжнялата болница е одобрена от министър Божидар Нанев. От МЗ научили за изявленията на болничния шеф от Haskovo.net. Няма такова нещо, програмата е в процес на разглеждане, категоричен бе Георги Спасов от пресслужбата на здравното министерство. Единствената антикризисна програма със становище от МЗ е за Бургаската многопрофилна болница. Резултатът там е, че ръководството е уволнено без остатък, а на постовете са назначени външни хора.

До този изход се стига, ако в министерството преценят, че предлаганите мерки от задлъжнелите болници нямат антикризисен характер, или не могат да бъдат приложени в контекста на задължителните условия да не бъдат съкращавани лекари и намалявани заплатите. При отстраняване на старото ръководство принципът на действие е следният - в болничното заведение се назначава прокурист, финансист, юрист и пресаташе от ДРУГ ГРАД, които започват спешни оздравителни мерки. В случай, че антикризисната програма се приеме, на директорите на болниците се дават три месеца, за да докажат че могат да вкарат афишираните мерки в употреба. Хасковската антикризисна програма още е в процес на обсъждане. От ведомството се ангажираха, по искане на Haskovo.net, да предоставят утре становище по хасковския проект.

д-р Димитър Шопов

Както бе оповестено в началото на миналия месец, Хасковската МБАЛ е една от 7-те в страната с най-големи задължения. Те се оценяват на 2.8 млн лева. Пред хасковските медии д-р Шопов обяви преди дни, че мерките за спасяването й са вече одобрени от министъра. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини