От х:

Днес в x:

Георги Иванов скочи на министър за 163 млн. лв. В Здравното министерство бесни на д-р Шопов

Георги Иванов спаси 163 млн. лв. за 19 общини, пише в челно заглавие на първа страница днес “Новинар юг”. Проектите били застрашени от спиране, но хасковският градоначалник скочил на министър Плевнелиев, а след него и други кметове. В крайна сметка било решено парите да бъдат отпуснати, но подложени на одит.

Легло от хероин откриха в тир, пише в заглавието над главата на първа страница. Става дума за откритите близо 81 кг. дрога на ГКПП. Шофьорът – 19-годишен сърбин, е задържан.

Кметове: Има частен монопол при боклуците, четем на 2 страница. Таксата от 24 лв. за тон на сметището в Харманли е твърде висока, смятат градоначалниците и искат уеднаквяване на сумата за страната.

2.5 бона глоба за смъртта на миньор, четем още в броя. Такава санкция наложи инспекцията по труда на “Горубсо” заради трудовата злополука в рудник “Чала”, при която загина миньор.

Живко Архондев съди щангите за 100 бона, четем на спортната страница. Това става след като съдът възстанови правата на хасковския треньор.

По едно магаре на 100 човека в Горски извор, четем на 6 страница. Както се казва – срамота.

Тийнейджър закопчан с дрога за 7 млн. лв., открива днешния си брой “Хасковска Марица”. В текста четем, че задържаният е 19-годишния Милош Трайкович от Сърбия.

В Здравното министерство бесни на д-р Шопов, пише в другия акцент на първа страница. Във ведомството на Божидар Нанев са възмутени от изявленията на шефа на хасковската болница, че антикризисната му програма е одобрена от министъра. Все още няма становище по нея – нито положително, нито отрицателно, уточняват от министерството. Д-р Шопов пък не вдигал телефона си и на практика бил неоткриваем.

6-има кметове на среща с министъра за боклука, четем в акцента на втора страница.

ДПС кмет скача срещу комшия от ГЕРБ. Спорна ограда станала причина за комшийска война в с. Гълъбец.

Горя цех в “Неохим”, пожар на полигона в Корен, това са част от останалите заглавия в на 3 страница.

ГЕРБ почна кадрила на границата, пише в материла на 4 страница, посветен на чистките в митницата и гранична полиция.

Гастарбайтери: България е опасна за здравето и джоба. Така е озаглавен материал на 9 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини