От х:

Днес в x:

Грации от 14 клуба стартираха в Третия турнир по художествена гимнастика “Кралица на Аида“

    Над 400 гимнастички от 14 клуба от страната и чужбина участват в третото издание на турнира по художествена гимнастика „Кралица на Аида“, на който домакин е Хасково.

    Организатор на състезанието, което през миналата година се отложи два пъти заради пандемията и затварянето на спортните зали, е Спортен клуб по художествена гимнастика  „Аида“ с председател Яна Михайлова. В турнира участват и още нейни възпитанички от клуба по естетическа гимнастика “Афродита“ от Димитровград и клуба от Кърджали.

    Освен българските състави, в турнира в Хасково  се включва и клуб по художествена гимнастика от Босна и Херцеговина.

    Състезанието ще се проведе в рамките на три дни в зала „Дружба“ при спазване на всички противоепидемични мерки и без присъствието на публика. Почитателите на красивия спорт могат да гледат сриймовете на страницата на Скхг Аида Хасково във Фейсбук.

    Днес са стартовете в естетическата гимнастика и Гимнастриадата.

    В събота ще се съревновават ансамбли и двойки до 10 години. В неделя се състезават девойки младша, девойки старша възраст и жени.

    Освен купите и медалите в различните категории, като кулминация на турнира ще бъде коронясана Кралица на Аида. Принцеса на Аида, Мис Елегантност, Мис Техничност, Мис Чар, Мис Артистичност, Любимка на публиката, Най-красива усмивка, Мис Гъвкавост, са останалите специални награди.

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини