От х:

Днес в x:

Цвета Караянчева е заплашила директора на ОДМВР- Кърджали с уволнение, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков

Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева се обадила по телефона на областния директор на МВР в Кърджали със заплаха към него, че ще бъде уволнен заради действия на полицията срещу държавни служители в региона. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков на брифинг пред медиите.

"Един кандидат за народен представител се обажда на един високопоставен държавен служител и го заплашва с уволнение за това, че си изпълнява служебните задължения по закон. Дотам сме я докарали у нас.", каза Рашков. Той добави, че има телефона на жената, която се е обадила.

Директорът на ГД "Национална полиция" Станимир Станев разясни, че обаждането е дошло, след като полицията е задържала директора на Държавното горско стопанство в Момчилград. Той разясни, че за обаждането на Цвета Караянчева не е била сезирана прокуратурата и не е образувана преписка. По думите на Бойко Рашков този директор не е давал на хората, които не изразят ясно, че ще гласуват за ГЕРБ да си купят дърва.

Министър Рашков съобщи още, че ДАНС са изпратили в прокуратурата 32 сигнала за нарушения на изборното законодателство, по които са образувани 9 досъдебни производства - едно в Софийска градска прокуратура, в Стара Загора и Варна също. "На ниво органи на МВР и прокуратурата, в този момент, аз не виждам да има сериозни проблеми в съвместната им работа по разследване на този вид престъпност", каза още той.

От МВР съобщиха още, че в момента се провеждат полицейски действия срещу директора на държавното горско стопанство в Кирково, бизнесмен, който се занимава с дърводобив, както и още един човек.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини