От х:

Днес в x:

16-годишната Милена Димитрова показа своето вдъхновение от цветове

    16-годишната Милена Димитрова от Свиленград гостува с третата си самостоятелна изложба „Вдъхновение от цветове“ в Хасково.

    Организатор е Историческият музей -Свиленград, а домакин на изложението в Хасково беше Тракийското дружество "Георги Сапунаров". Пред хасковската публика я представи директорът на Историческия музей в пограничния град Елена Митева.

    “В нейния творчески стил има от всичко. Той е стремежът на един млад човек да експериментира“, посочи тя.

    Десетокласничката от Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика "Христо Ботев" експериментира с цветове и материали върху белия лист.

    Авторката търси многопосочие, обича да открива нови изразни средства. За някои от работите си е приложила техниката за рисуване върху вода -ебру, други са с декупажи, интересна е експерименталната й работа пастел върху шкурка за обработване на дърво, някъде е използвала прежди, другаде дори копчета и мъниста, рисува и с пръсти. „Искам в работите ми да има от всичко по малко. Обичам да правя от нищо нещо и ми харесва да откривам себе си в нестандартното“, призна пред публиката Милена Димитрова

    Рисува от 9-годишна в школата по изобразително изкуство в родния си град. Заради здравната пандемия обаче през последната година е работила основно вкъщи и всичките й работи от третата изложба са изработени самостоятелно.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Az
      Az
      13 0
      17:53, 28 юни 2021
      Браво, момиче! Прекрасни рисунки си създала! Продължавай да твориш и сбъдваш мечтите си!♥
    • 2
      Та
      Таня
      3 0
      11:25, 29 юни 2021
      Браво!

    Видеа по темата

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини