От х:

Днес в x:

18 °C

Обучения за офис-секретар, по маркетинг и електронна търговия за безработните в Хасково

Нови специалности, в синхрон с търсенето на пазара на труда, обяви Бюрото по труда в Хасково за преквалификация на съкратени заради пандемията служители, млади хора без работа или такива, които от които отдавна са безработни.

Програмите, които стартират и по които желаещите да се сдобият с нови професионални умения ще бъдат обучени, са съвместно разработени със работодателските организации- Асоциацията на индустриалния капитал в България и Българската търговско-промишлена палата. Финансирането е осигурено от държавния бюджет.

Обученията са много атрактивни, а някои от тях се предлагат за първи път в Хасково.

Така например един от предлаганите курсове е за придобиване на умения в електронната търговия. В него има 30 места, като желаещите ще бъдат разпределени в 2 групи.

Още толкова безработни ще бъдат обучени в две групи по 15 души за маркетингови проучвания. 20 са свободните места в обучението за офис секретар.

Тези курсове са осигурени по проект „Скорости”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с БТПП.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда над 6 месеца или да са освободени вследствие на епидемичната ситуация лица, регистрирани в бюрата по труда. Приемът е отворен и за Безработни лица от неравнопоставените групи на пазара на труда. Тези курсове ще се проведат в периода 18 май и 4 август.

Необходимо е безработните да представят при кандидатстване за курсовете копие на документ за завършен клас или степен на образование. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 13-ти май.

Втората група обучения са по проект „Алтернатива за теб – АИКБ”.

Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професиите оператор на компютър, където са осигурени 40 места и работник в заведения за хранене и развлечения за 20 курсисти.

Могат да кандидатстват безработни с регистрация в БТ над 6 м., отново такива, които са освободени заради пандемията от предишния си работодател, безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско равнище на образование. По този проект шанс за преквалификация имат както безработните младежи до 29 г, така и безработните над 50-Всички групи ще стартират обучение от 21-ви май.

Срокът а подаване на заявленията е до 17-ти май.

Освен на място в БТ, заявленията могат да се подават и чрез интернет.

По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 10 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят в населено място извън град Хасково.

В рамките на проектите на минимум 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ва
  Василев
  7 -2
  16:46, 10 май 2021
  Безработните се обучават да бъдат още по-безработни. Маркетингови проучвания не могат да се научат с курс от бюрото по по труда - хората учат по 4 години в университет и има такива, които не знаят за какво става въпрос след това. Електронна търговия в Хасково няма кой да преподава качествено, ще да е някакво посредствено обучение.
  • Ст
   Стаматова
   8 -2
   17:11, 10 май 2021
   Това си е чисто усвояване на пари. Идват някакви пари и се плаща на лектори и се отчита дейност. Всичко е планувано от предната година и ако не се оползотворят средствата се връщат.

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021
Последни новини