От х:

Днес в x:

Златен пояс за Микяй Наим на международен турнир

Състезателят от димитровградския спортен клуб по борба - Микяй Наим, и Дейвид Димитров станаха носители на златните пояси "Дан Колов" и "Никола Петров" на завършилия едноименен турнир в Пловдив.

И двамата стигнаха убедително до титлите в своите категории. Димитров ликува при 67-килограмовите на класическия стил, като в последния ден на надпреварата победи на финала Себастиян Нед (Сърбия) с 3:1 Преди това младият национал постигна още два успеха - 9:0 срещу чилиеца Кристобъл Торес и 2:1 срещу сърбина Мате Немеш, призьор от световни и европейски първенства.

Наим пък бе убедителен в най-леката категория на свободния стил до 57 кг ден по-рано.

Призьорът от световни и европейски първенства при юношите Наим стъпи на върха в своята категория, след като в решаващата схватка се наложи над Володимир Буруков (Украйна) с 12:4.

Най-добрите български борци бяха наградени от министър Красен Кралев, който изгледа днешните финали. Двамата получиха поздравления и от президента на федерацията Христо Маринов.

В неделния ден титла спечели и Стоян Кубатов в категория до 77 кг на класическия стил след успех в решителния сблъсък над грузинеца Николос Чикаидзе - 9:0. А с бронз днес се окичиха Андрей Георгиев

(60 кг кл. стил), Евелин Русев (86 кг св. стил) и Георги Димитров (97 кг св. стил).Така борците ни приключиха с 6 златни, 3 сребърни и 7 бронзови отличия.

Министърът поздрави президента на федерацията Христо Маринов за отличната организация на турнира, в който стартираха състезатели от 24 държави, и пожела успех на нашите борци на олимпийската квалификация в София от 6 май.

Източник: topsport.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини