От х:

Днес в x:

9 °C

130 новозаболели от Ковид в Хасковска област за денонощие

130 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани през последните 24 часа в Хасковска област, съобщават от Областния оперативен щаб. Петима са починали.114 са излекувани и са поставени 712 дози ваксина.          Разпределението на положителни лица по общини е:

Хасково – 49; Димитровград – 32; Харманли – 5; Свиленград – 20; Тополовград – 8; Любимец – 6; Симеоновград  – 1, Стамболово – 1; Ивайловград – 4; Минерални бани – 3; Маджарово – 1.

Починали са: мъж на 37 години от община Тополовград, диагностициран на 22 март;

жена на 51 години от община Тополовград, диагностицирана на 22 март; мъж на 69 години от община Хасково, диагностициран на 22 март; жена на 64 години от община Хасково, диагностицирана на 23 март; мъж на 72 години от община Любимец, диагностициран на 19 март.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 7369. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 293.

На домашно лечение са 1660 души, починали са 431 и напълно излекувани - 4985 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Ва
  Вариатор
  18 -10
  08:28, 24 мар 2021
  Новите попълнения по клинична пътека идват с бързината на мартенския сняг.
  • Ди
   Дидко пискюля пом@к
   7 -8
   10:28, 24 мар 2021
   Здравейте братя избиратели !
   Успешно изтребваме българето , скоро ще основем пом@шка
   държава
 • 2
  Не
  Не
  29 -7
  08:38, 24 мар 2021
  Не стига че късно взети мерки но не се спазват!
  • Ан
   Анелия
   17 -18
   09:34, 24 мар 2021
   Какви мерки искаш?! Не излизай от дома си и ще живееш вечно. Аман от прости хора!
   Поразходете се до някоя ферма.Влезте в кошарите???Вижте овцете и кравите по европейски !!!С номерче на ухото !!!Ваксиниране всяка година !!!Ако се случи лоша годината по някоя причина и здравите животни ги убиват-профилактично!!!
   Либерал-фашизмът първо бе приложен по животните, а сега идва ред на хората!!!
   Мислете малко с тази глава, а не само да ви тежи на раменете!
  • Да
   да
   14 -12
   10:05, 24 мар 2021
   Мани го тоя гном той е на държавна заплата.Иска да му затворят всичко да си лежи в къщи и да си муа кинти без да върши нищо.Те тия недоносени сперматозоиди и без това цял ден редят пасианси и света им е крив с първото кафе
 • 3
  На
  Наблюдател
  7 -14
  09:37, 24 мар 2021
  Материал за размисъл: bTV 23.03.2021 Сравнение на... Виж коментара
 • 4
  78
  78965
  12 -8
  09:40, 24 мар 2021
  Как може да се изчисляват „починали от Ковид“- без аутопсии?
  Или да се изчисляват болни от Ковид- на основата на PCR? Защо не се уважава мнението на самия създател на теста?
  • Да
   да
   11 -9
   10:09, 24 мар 2021
   В момента почти всички гътнали се си отиват с номер 19 освен ако не го е блъснала кола и пак причината може да е че е кихнал на пешеходна пътека.А при тези дето се убодоха изведнъж се върнаха придружаващите заболявания и инсулт и инфаркт като причина за поемане към вечните ловни полета.Но програмирания зомб от доста време е спрял да мисли
 • 5
  Бо
  Ботев
  17 -5
  09:57, 24 мар 2021
  Мръсните гербаджийски крадци са сложили плакати навсякъде.И най големия БОКЛУК Добрев комунистическо чедо курдисан отпред.
  • Ле
   Левски
   7 -7
   11:07, 24 мар 2021
   А Велизар Енчев парашутист цвете за мирисане водач на листата на червените боклуци;
   Всички са един дол дренки и слоеве за брусене.
 • 6
  Д-р Джей Бхатачаря – професор в Станфорд, е и един от  съавторите на т.н. Велика декларация от Барингтън, която е получила досега над 13000 подписа от утвърдени учени в областта на медицината и общественото здраве. В нея се казва, че „политиките за блокиране произвеждат опустошителни последици за краткосрочното и дългосрочно обществено здраве“. За учените последиците от тях ще са рязко влошаване на сърдечно-съдовите заболявания, по-малко скрининг на рак, влошено психично здраве. А всичко това ще доведе до още по-голяма смъртност в следващите години.
  Според проф. Бхатачаря въвеждането на карантина е „най-лошата грешка в общественото здраве през последните 100 години“. Блокирането засяга най-вече бедните хора и задълбочава социалното неравенство, като в същото време то не допринася за борбата с коронавируса. Нещо повече, твърди проф. Бхатачаря: ние тепърва ще усетим катастрофалните последици от сега въвежданите карантини върху здравето и благополучието на всеки беден човек на Земята и то за цяло поколение. За него локдауна „е епидемиологията на обществото за преразпределение на благата“.
  Проф. Филип Томас от Бристолския университет твърди, че локдауна във Великобритания в крайна сметка ще струва 500000 живота, поради въздействието върху здравето на икономическата рецесия, която ще предизвика. Неизвестен брой хора също ще умрат от забавяне на спешното лечение, както и заради страха да търсят болнична помощ.
  Друго изследване, публикувано от Imperial College London и Johns Hopkins University, прогнозира:  около 1,4 милиона души в света ще умрат само заради нелекувани туберкулозни инфекции.
  Впрочем и германският министър на икономическото сътрудничество и развитие Герд Мюлер предупреди, че мерките за блокиране, въвеждани в света в крайна сметка ще убият повече хора, отколкото самия коронавирус.
  На този фон няма как да не  възникне и мисълта, че зад ентусиазма, с който политици и получили власт медицински „експерти“ ни обясняват необходимостта от въвеждане на поредната карантина, стоят и съвсем други интереси. Та нали, колкото по-дълго продължават подобни ограничения, толкова повече ще са и благата, които те ще консумират,  ще са и звезди в медийното пространство. Не на последно място те ще са и обект на повишен интерес от всевъзможни лобисти на фармацевтичната индустрия. А те знаят как да ги стимулират, за да вземат правилните решения – тези, които са в интерес на БигФарма.
  Но в едно можем да бъдем сигурни: карантина ще има отново и дотогава, докато хора на властови позиции имат интерес да я има.
  • Xm
   xm
   8 -4
   11:10, 24 мар 2021
   много правилно си го адресирал до малкото останали мислещи хора
  • Ми
   мислещ
   6 -11
   11:10, 24 мар 2021
   И ние можем да четем аланколу! Много големи специа... Виж коментара
  • До
   до мислещ
   8 -6
   11:19, 24 мар 2021
   Всеки рано или късно ритва камбаната спокойно. Лошото че хора като теб цял живот ще си ходят с памперсите и ще живеят живот на вегитираща амеба.Като излизаш навън слагай и каска че може и тухла да те тресне по кухата лейка
 • 7
  Па
  Панарет
  8 -7
  11:23, 24 мар 2021
  Стойте си в къщи и чакайте второто пришествие и бочко спасителя от комунистите. Да ви спаси с 200.
 • 8
  И
  И
  8 -5
  12:07, 24 мар 2021
  нали нямаше ковид и епидемия бе! Тия хора дето са по болниците и умират и смъртта ли симулират? Как не ви е срам да отричате тежестта на този вирус и изобщо съществуването му!
  • МД
   М да
   4 -3
   12:26, 24 мар 2021
   12;00 мина пак си гледал дозата новини поднесени със финес .Спри го тоя телевизор и теб ще почне малко по малко да те хваща срама
  • Ил
   Илко
   1 -3
   12:33, 24 мар 2021
   Пий си хаповете депресиран психопат и се завивай през глава
  • Пр
   Преболедувал
   9 -3
   12:40, 24 мар 2021
   Бях в Ковид отделението и видях за какво става дума. Повечето хора са с пневмонии. Има и други, които изобщо не са за това отделение с леки грипоподобни симптоми, но са много страхливи и затова искат да си лежат там, а не по домовете си.
   Но сега всичко е Ковид. Болницата има интерес да ги пише Ковид, защото клиничната пътека е 1200 лева. На възрастните хора не се обръща никакво внимание и се оставят да умират. Незнам, може и за умрели да им дават някакви пари. Нека ако има някой запознат да каже. Съжалявам, че се поддадох на страха и на съвета на личния ми лекар да постъпя в Ковид отделение. Бях с положителен тест и лека температура. Сега съм добре! Изобщо не знам дали това беше Ковид или просто грип. Важното е, че излязох от там. Като чета и слушам всеки ден статистиката и коментарите под нея и се смея от сърце. В действителност нещата стоят по доста различен начин отколкото ни ги представят медиите. Мен и в отделението ми правиха тест и пак беше положителен и пак ме писаха в статистиката като нов случай!
   Сами си правете изводите!
 • 9
  До
  До преболедувал
  7 -3
  14:53, 24 мар 2021
  Каква е тая българска неблагодарност,защо си бил в болницата,като ти няма нищо,да беше се лекувал в къщи от тая пневмония,нали не те е страх,сега иди да работиш като санитар и ги вземи тия пари за Ковид,да видиш как се изкарват.Медиците са уморени,става година,болните са много,щото спиране ,ред и отговорност нямате,има разлика в графиката на обикновена пневмония и Ковид пневмония.Видите ли дебелия край и тичате в болницата,на тия пари записахте,вместо да кажете едно благодаря за лечението.Толкова негативен и прост народ,няма как да има хубаво бъдеще.

Хороскоп за 13.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
13 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
13 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
13 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
13 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
13 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
13 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
13 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
13 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
13 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
13 апр 2021
Последни новини