От х:

Днес в x:

130 новозаболели от Ковид в Хасковска област за денонощие

130 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани през последните 24 часа в Хасковска област, съобщават от Областния оперативен щаб. Петима са починали.114 са излекувани и са поставени 712 дози ваксина.          Разпределението на положителни лица по общини е:

Хасково – 49; Димитровград – 32; Харманли – 5; Свиленград – 20; Тополовград – 8; Любимец – 6; Симеоновград  – 1, Стамболово – 1; Ивайловград – 4; Минерални бани – 3; Маджарово – 1.

Починали са: мъж на 37 години от община Тополовград, диагностициран на 22 март;

жена на 51 години от община Тополовград, диагностицирана на 22 март; мъж на 69 години от община Хасково, диагностициран на 22 март; жена на 64 години от община Хасково, диагностицирана на 23 март; мъж на 72 години от община Любимец, диагностициран на 19 март.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 7369. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 293.

На домашно лечение са 1660 души, починали са 431 и напълно излекувани - 4985 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Ва
    Вариатор
    18 -10
    08:28, 24 мар 2021
    Новите попълнения по клинична пътека идват с бързината на мартенския сняг.
    • Ди
      Дидко пискюля пом@к
      7 -8
      10:28, 24 мар 2021
      Здравейте братя избиратели !
      Успешно изтребваме българето , скоро ще основем пом@шка
      държава
  • 2
    Не
    Не
    29 -7
    08:38, 24 мар 2021
    Не стига че късно взети мерки но не се спазват!
    • Ан
      Анелия
      17 -18
      09:34, 24 мар 2021
      Какви мерки искаш?! Не излизай от дома си и ще живееш вечно. Аман от прости хора!
      Поразходете се до някоя ферма.Влезте в кошарите???Вижте овцете и кравите по европейски !!!С номерче на ухото !!!Ваксиниране всяка година !!!Ако се случи лоша годината по някоя причина и здравите животни ги убиват-профилактично!!!
      Либерал-фашизмът първо бе приложен по животните, а сега идва ред на хората!!!
      Мислете малко с тази глава, а не само да ви тежи на раменете!
    • Да
      да
      14 -12
      10:05, 24 мар 2021
      Мани го тоя гном той е на държавна заплата.Иска да му затворят всичко да си лежи в къщи и да си муа кинти без да върши нищо.Те тия недоносени сперматозоиди и без това цял ден редят пасианси и света им е крив с първото кафе
  • 3
    На
    Наблюдател
    7 -14
    09:37, 24 мар 2021
    Материал за размисъл: bTV 23.03.2021 Сравнение на... Виж коментара
  • 4
    78
    78965
    12 -8
    09:40, 24 мар 2021
    Как може да се изчисляват „починали от Ковид“- без аутопсии?
    Или да се изчисляват болни от Ковид- на основата на PCR? Защо не се уважава мнението на самия създател на теста?
    • Да
      да
      11 -9
      10:09, 24 мар 2021
      В момента почти всички гътнали се си отиват с номер 19 освен ако не го е блъснала кола и пак причината може да е че е кихнал на пешеходна пътека.А при тези дето се убодоха изведнъж се върнаха придружаващите заболявания и инсулт и инфаркт като причина за поемане към вечните ловни полета.Но програмирания зомб от доста време е спрял да мисли
  • 5
    Бо
    Ботев
    17 -5
    09:57, 24 мар 2021
    Мръсните гербаджийски крадци са сложили плакати навсякъде.И най големия БОКЛУК Добрев комунистическо чедо курдисан отпред.
    • Ле
      Левски
      7 -7
      11:07, 24 мар 2021
      А Велизар Енчев парашутист цвете за мирисане водач на листата на червените боклуци;
      Всички са един дол дренки и слоеве за брусене.
  • 6
    Д-р Джей Бхатачаря – професор в Станфорд, е и един от  съавторите на т.н. Велика декларация от Барингтън, която е получила досега над 13000 подписа от утвърдени учени в областта на медицината и общественото здраве. В нея се казва, че „политиките за блокиране произвеждат опустошителни последици за краткосрочното и дългосрочно обществено здраве“. За учените последиците от тях ще са рязко влошаване на сърдечно-съдовите заболявания, по-малко скрининг на рак, влошено психично здраве. А всичко това ще доведе до още по-голяма смъртност в следващите години.
    Според проф. Бхатачаря въвеждането на карантина е „най-лошата грешка в общественото здраве през последните 100 години“. Блокирането засяга най-вече бедните хора и задълбочава социалното неравенство, като в същото време то не допринася за борбата с коронавируса. Нещо повече, твърди проф. Бхатачаря: ние тепърва ще усетим катастрофалните последици от сега въвежданите карантини върху здравето и благополучието на всеки беден човек на Земята и то за цяло поколение. За него локдауна „е епидемиологията на обществото за преразпределение на благата“.
    Проф. Филип Томас от Бристолския университет твърди, че локдауна във Великобритания в крайна сметка ще струва 500000 живота, поради въздействието върху здравето на икономическата рецесия, която ще предизвика. Неизвестен брой хора също ще умрат от забавяне на спешното лечение, както и заради страха да търсят болнична помощ.
    Друго изследване, публикувано от Imperial College London и Johns Hopkins University, прогнозира:  около 1,4 милиона души в света ще умрат само заради нелекувани туберкулозни инфекции.
    Впрочем и германският министър на икономическото сътрудничество и развитие Герд Мюлер предупреди, че мерките за блокиране, въвеждани в света в крайна сметка ще убият повече хора, отколкото самия коронавирус.
    На този фон няма как да не  възникне и мисълта, че зад ентусиазма, с който политици и получили власт медицински „експерти“ ни обясняват необходимостта от въвеждане на поредната карантина, стоят и съвсем други интереси. Та нали, колкото по-дълго продължават подобни ограничения, толкова повече ще са и благата, които те ще консумират,  ще са и звезди в медийното пространство. Не на последно място те ще са и обект на повишен интерес от всевъзможни лобисти на фармацевтичната индустрия. А те знаят как да ги стимулират, за да вземат правилните решения – тези, които са в интерес на БигФарма.
    Но в едно можем да бъдем сигурни: карантина ще има отново и дотогава, докато хора на властови позиции имат интерес да я има.
    • Xm
      xm
      8 -4
      11:10, 24 мар 2021
      много правилно си го адресирал до малкото останали мислещи хора
    • Ми
      мислещ
      6 -11
      11:10, 24 мар 2021
      И ние можем да четем аланколу! Много големи специа... Виж коментара
    • До
      до мислещ
      8 -6
      11:19, 24 мар 2021
      Всеки рано или късно ритва камбаната спокойно. Лошото че хора като теб цял живот ще си ходят с памперсите и ще живеят живот на вегитираща амеба.Като излизаш навън слагай и каска че може и тухла да те тресне по кухата лейка
  • 7
    Па
    Панарет
    8 -7
    11:23, 24 мар 2021
    Стойте си в къщи и чакайте второто пришествие и бочко спасителя от комунистите. Да ви спаси с 200.
  • 8
    И
    И
    8 -5
    12:07, 24 мар 2021
    нали нямаше ковид и епидемия бе! Тия хора дето са по болниците и умират и смъртта ли симулират? Как не ви е срам да отричате тежестта на този вирус и изобщо съществуването му!
    • МД
      М да
      4 -3
      12:26, 24 мар 2021
      12;00 мина пак си гледал дозата новини поднесени със финес .Спри го тоя телевизор и теб ще почне малко по малко да те хваща срама
    • Ил
      Илко
      1 -3
      12:33, 24 мар 2021
      Пий си хаповете депресиран психопат и се завивай през глава
    • Пр
      Преболедувал
      9 -3
      12:40, 24 мар 2021
      Бях в Ковид отделението и видях за какво става дума. Повечето хора са с пневмонии. Има и други, които изобщо не са за това отделение с леки грипоподобни симптоми, но са много страхливи и затова искат да си лежат там, а не по домовете си.
      Но сега всичко е Ковид. Болницата има интерес да ги пише Ковид, защото клиничната пътека е 1200 лева. На възрастните хора не се обръща никакво внимание и се оставят да умират. Незнам, може и за умрели да им дават някакви пари. Нека ако има някой запознат да каже. Съжалявам, че се поддадох на страха и на съвета на личния ми лекар да постъпя в Ковид отделение. Бях с положителен тест и лека температура. Сега съм добре! Изобщо не знам дали това беше Ковид или просто грип. Важното е, че излязох от там. Като чета и слушам всеки ден статистиката и коментарите под нея и се смея от сърце. В действителност нещата стоят по доста различен начин отколкото ни ги представят медиите. Мен и в отделението ми правиха тест и пак беше положителен и пак ме писаха в статистиката като нов случай!
      Сами си правете изводите!
  • 9
    До
    До преболедувал
    7 -3
    14:53, 24 мар 2021
    Каква е тая българска неблагодарност,защо си бил в болницата,като ти няма нищо,да беше се лекувал в къщи от тая пневмония,нали не те е страх,сега иди да работиш като санитар и ги вземи тия пари за Ковид,да видиш как се изкарват.Медиците са уморени,става година,болните са много,щото спиране ,ред и отговорност нямате,има разлика в графиката на обикновена пневмония и Ковид пневмония.Видите ли дебелия край и тичате в болницата,на тия пари записахте,вместо да кажете едно благодаря за лечението.Толкова негативен и прост народ,няма как да има хубаво бъдеще.
Последни новини