От х:

Днес в x:

18 °C

Заведенията в Хасково без нарушения на здравните мерки след отварянето

36 проверки в обектите за хранене и търговия с храни са направени от служителите на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково през последната седмица. Инспекциите обхващат и времето от 26-ти февруари, преди действието на заповедта на здравния министър, с която мерките, наложени у нас, свързани с кронавируса, бяха разпуснати на първи март.

Инспекторите на ОДБХ Хасково са проверили 6 предприятия за производство на месни продукти, 6 предприятия за производство на сладкарски и тестени изделия, 10 магазина за търговия с храни и 14 заведения за обществено хранене.

При проверките, преди отварянето на заведенията, са съставени 11 предписания за констатирани несъответствия с изискванията по мерките за безопасност. По тях са предприети действия за изпълнението им, информираха от контролната Дирекция.

12 са проверки след отварянето на кафенетата и ресторантите от началото на тази седмица. Не са констатирани нарушения.

Според изискванията в последната заповед на здравния министър, заведенията работят на 50 % от капацитета си. На една маса могат да седнат заедно максимум 6 души, персоналът работи с маски, дезинфектанти трябва да са осигурени на входовете на обектите, следи се и за цялостната дезинфекция.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Сл
  След още 4 години Гроб
  19 -5
  19:36, 5 мар 2021
  ще има по 1 пълна маса на заведение
  ................
  а Димитровград ще остане единствената община в която ДуПиСа няма да е на власт:))
 • 2
  Не
  Неорентиран
  28 -13
  20:02, 5 мар 2021
  А да питам на заведение със антигенен или с ПСР тест се ходи защото скоро не съм ходил.Трябва ли маската да ми е с дупка за сламка или се сваля.Лоби бара само от ваксинирани ли се ползва или могат и други да ходят там.За осми март ще има ли специални сектори за не ваксинирани и ваксинирани или ще са по отделно .Ще могат ли двата вида да се целуват или само ще се поздравяват с обърнат надолу палец
  • Единствено Майка ти ако е жива или някой Роднина да поплаче за теб
   .............................
   Стига се взима за Много голям - света е пълен с хора и едно ЕГН да умре , идва друго ЕГН
   ............
   Най - важното е да се разплодиш - това гарантира безсмъртие на националността - е взимайте пример от гаджалите и румънците .....
  • Не
   Неорентиран
   12 -11
   20:18, 5 мар 2021
   Нали и аз така викам че съм прост прост съм .Пък умните красивите и недосралите най ги обичам.Те не се и плодят щот харесват себе подобни меки са им китките и резбите обратни .Така че от тях нужда голяма няма.За разплод винаги съм готов ако имаш някоя нодоправена булка поради крив мек и малък инструмент мога да помогна.Пък ако ще пътувам както казваш може и някое олигофренче за гледане да ти завещая така дишай пърди наволя и се кефи на живота утре може и тухла да ти падне на главата и въобще няма да разбереш какво си пропуснал
 • 3
  Бъ
  българска ракия
  14 -7
  21:07, 5 мар 2021
  Елате и вижте как си пийваме в една българска хубава кръчмичка в центъра на Хасково. Тука е толкова задимено и спиртосано от алкохолни пари, че не се виждат съседните маси. При тази обстановка не корона а прилеп или бацил не може да прехвръкне. На сервитьорката се виждат гащичките когато се навежда и приличат на маската и на врата. Ако не е задимено ще е център на вниманието, защото музиката е скучна и певицата е прегракнала от дългите папироси които пуши постоянно . Наздраве и резеито покрай короната разреши пушенето !
 • 4
  Им
  Име
  10 -5
  02:08, 6 мар 2021
  Аа да питам за 1 приятел...в длучеай че си обкински съвитник и от управлявака партия и имаш ресторант примерно може и да не спазваш мерки или какво?...щото тук в Хаскво така сеполучава,ама не е Враца
  ...
  • Ц.
   Ц. Л
   8 -7
   02:27, 6 мар 2021
   На няколко ракии ли написа тази простотия или принципно си неграмотен? Много сте курназ тука, но никой не идва на живо да критикува.....Защо ли?
 • 5
  Ц.
  Ц.Л.Т
  4 -1
  08:09, 6 мар 2021
  Казват си истината и ги е страх да не получат анонимнописмо
 • 6
  И
  И
  6 -2
  09:27, 6 мар 2021
  Проверки има, или обаждане по GSM ма или се отива на място и се пие и яде, без пари, така се проверяват изискванията, големи смешници сте да вярвате че проверяващите ще проверяват проста така.

Хороскоп за 18.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
18 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
18 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
18 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
18 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
18 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
18 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
18 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
18 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
18 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
18 юни 2021
Последни новини