От х:

Днес в x:

2 °C

Заведенията в Хасково без нарушения на здравните мерки след отварянето

36 проверки в обектите за хранене и търговия с храни са направени от служителите на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково през последната седмица. Инспекциите обхващат и времето от 26-ти февруари, преди действието на заповедта на здравния министър, с която мерките, наложени у нас, свързани с кронавируса, бяха разпуснати на първи март.

Инспекторите на ОДБХ Хасково са проверили 6 предприятия за производство на месни продукти, 6 предприятия за производство на сладкарски и тестени изделия, 10 магазина за търговия с храни и 14 заведения за обществено хранене.

При проверките, преди отварянето на заведенията, са съставени 11 предписания за констатирани несъответствия с изискванията по мерките за безопасност. По тях са предприети действия за изпълнението им, информираха от контролната Дирекция.

12 са проверки след отварянето на кафенетата и ресторантите от началото на тази седмица. Не са констатирани нарушения.

Според изискванията в последната заповед на здравния министър, заведенията работят на 50 % от капацитета си. На една маса могат да седнат заедно максимум 6 души, персоналът работи с маски, дезинфектанти трябва да са осигурени на входовете на обектите, следи се и за цялостната дезинфекция.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Сл
  След още 4 години Гроб
  19 -5
  19:36, 5 мар 2021
  ще има по 1 пълна маса на заведение
  ................
  а Димитровград ще остане единствената община в която ДуПиСа няма да е на власт:))
 • 2
  Не
  Неорентиран
  28 -13
  20:02, 5 мар 2021
  А да питам на заведение със антигенен или с ПСР тест се ходи защото скоро не съм ходил.Трябва ли маската да ми е с дупка за сламка или се сваля.Лоби бара само от ваксинирани ли се ползва или могат и други да ходят там.За осми март ще има ли специални сектори за не ваксинирани и ваксинирани или ще са по отделно .Ще могат ли двата вида да се целуват или само ще се поздравяват с обърнат надолу палец
  • Единствено Майка ти ако е жива или някой Роднина да поплаче за теб
   .............................
   Стига се взима за Много голям - света е пълен с хора и едно ЕГН да умре , идва друго ЕГН
   ............
   Най - важното е да се разплодиш - това гарантира безсмъртие на националността - е взимайте пример от гаджалите и румънците .....
  • Не
   Неорентиран
   12 -11
   20:18, 5 мар 2021
   Нали и аз така викам че съм прост прост съм .Пък умните красивите и недосралите най ги обичам.Те не се и плодят щот харесват себе подобни меки са им китките и резбите обратни .Така че от тях нужда голяма няма.За разплод винаги съм готов ако имаш някоя нодоправена булка поради крив мек и малък инструмент мога да помогна.Пък ако ще пътувам както казваш може и някое олигофренче за гледане да ти завещая така дишай пърди наволя и се кефи на живота утре може и тухла да ти падне на главата и въобще няма да разбереш какво си пропуснал
 • 3
  Бъ
  българска ракия
  14 -7
  21:07, 5 мар 2021
  Елате и вижте как си пийваме в една българска хубава кръчмичка в центъра на Хасково. Тука е толкова задимено и спиртосано от алкохолни пари, че не се виждат съседните маси. При тази обстановка не корона а прилеп или бацил не може да прехвръкне. На сервитьорката се виждат гащичките когато се навежда и приличат на маската и на врата. Ако не е задимено ще е център на вниманието, защото музиката е скучна и певицата е прегракнала от дългите папироси които пуши постоянно . Наздраве и резеито покрай короната разреши пушенето !
 • 4
  Им
  Име
  10 -5
  02:08, 6 мар 2021
  Аа да питам за 1 приятел...в длучеай че си обкински съвитник и от управлявака партия и имаш ресторант примерно може и да не спазваш мерки или какво?...щото тук в Хаскво така сеполучава,ама не е Враца
  ...
  • Ц.
   Ц. Л
   8 -7
   02:27, 6 мар 2021
   На няколко ракии ли написа тази простотия или принципно си неграмотен? Много сте курназ тука, но никой не идва на живо да критикува.....Защо ли?
 • 5
  Ц.
  Ц.Л.Т
  4 -1
  08:09, 6 мар 2021
  Казват си истината и ги е страх да не получат анонимнописмо
 • 6
  И
  И
  6 -2
  09:27, 6 мар 2021
  Проверки има, или обаждане по GSM ма или се отива на място и се пие и яде, без пари, така се проверяват изискванията, големи смешници сте да вярвате че проверяващите ще проверяват проста така.

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини