От х:

Днес в x:

20 °C

Набират средства за деца в Кризисния център в Димитровград

Дарителска кампания за набиране на средства стартираха от „Кризисен център за родители и деца, пострадали от домашно насилие и трафик на хора“ в Димитровград.

Акцията е под надслов „Дари знание за бъдещето на децата в Кризисния център – Димитровград”. Тя е по случай 8 март - денят на равните права между половете, денят на жената - майка и любима.

Набират се 4000 лева за 3 лаптопа, детски книги и помагала, енциклопедии, познавателни игри за обучителния кабинет в центъра. Чрез закупуването им ще се даде възможност на децата в Центъра да изпълват дните си с полезни занимания, да развиват любопитството и креативността си и да претворяват красивите си мечти в постижения. И не на последно място – да се подпомогне всяко дете да се включи пълноценно в своите учебни часове дори и в онлайн среда, в условията на COVID-19.

От Кризисния център към Фондация “Български център за джендър изследвания – клон Хасково“ посочват, че средствата, които получават от делегирания държавен бюджет са крайно недостатъчни. Уточняват, че по време на пандемията от 2020 година насам случаите на насилие са нараснали с до 40%. Допълват, че годишно в Центъра живеят по 6 месеца между 10 и 15 деца.

Желаещите да подкрепят инициативата може дарят онлайн на кампанията “Дари знание за бъдещето на децата в Кризисния център - Димитровград” в Платформата.бг. Дарения могат да се пращат и чрез дарителски SMS с текст DMS ZNANIE на номер 17777. Повече за кампанията може да видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Не
  Не
  2 -1
  01:04, 8 мар 2021
  Разбирам, защо трябва да се купуват книжки и други неща. Та те могат да се подарят. А
  може би и някой лаптоп. Дори и стар
 • 2
  Кц
  КЦ
  0 0
  15:07, 8 мар 2021
  Ами заповядайте, дарете запазени книжки и лаптопи, със сигурност ще са ни от полза!
Последни новини