От х:

Днес в x:

8 °C

Партиите и коалициите могат да поставят предизборни плакати на 27 места в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев издаде заповед за поставянето на агитационните материали на партиите и коалициите,

регистрирани за участие в изборите за народни представители за Народно събрание, които ще се проведат на 04.04.2021 г., съобщиха от местната администрация.

Преди поставянето на агитационните материали, партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите за народни представители за Народно събрание, внасят безлихвен депозит в размер на 1000 лв. по сметка на Община Хасково. Афишите могат да се поставят от днес до 24:00 часа на 02.04.2021 г. на специално поставените дървени и метални табла и цилиндрични тела на следните 27 места:

1. Върху металните плоскости на комплекс “Клокотница” при прохода;

2. В зелената площ на ул. ”В. Друмев” (между ул. ”Отец Паисий” и ул. ”Преслав”);

3. Върху цилиндричните тела в централна градска част;

4. В зелената площ между ул. ”Преслав” и бул. ”България” (пред бившата сграда на Печатницата);

5. В парка на ул. ”Епископ Софроний”;

6. В зелената площ на ул. ”Стара планина” и ул. ”Брегалница”, в посока парк “Кенана”;

7. По ул. ”Стара планина” – в парка до ОУ „Любен Каравелов“;

8. В зелената площ на бул. ”България”, до църква “Св. Архангел Михаил” – след бензиностанцията;

9. В зелената площ северно от зала “Дружба”, по ул. Драгоман”;

10. В парк “Лебеда” – към бул. ”България”;

11. По бул. ”Съединение” - в разделителната ивица, в участъка срещу ОУ ”Христо Смирненски”;

12. По бул. ”Съединение” – в зелената ивица до ЖП гара;

13. В зелената ивица пред закусвалня “Македония” – в дясно по бул. ”Освобождение”;

14. По бул. ”Освобождение” – в зелената площ пред “Ветеринарна лечебница” – след кръстовище с ул. ”Белоградчик”;

15. В зелените площи пред “Евробанк” по бул. ”Раковски”;

16. В зелените площи след “СИ Банк” по бул. ”Раковски”;

17. В зелените площи по бул. ”Раковски” – в участъка пред Поделението;

18. В зелените площи по бул. ”Раковски”, в участъка пред сграда “Студентско общежитие”;

19. В зелената площ, в средата на ул. ”Ком”;

20. В зелената площ, разположена между Комплекс “Веспрем” и блок 17;

21. В зелената площ по бул. ”В. Левски” – в участъка на 1-ва спирка на тролея (вдясно);

22. В зелената площ по бул. ”В. Левски” – след кръстовище с ул. ”Единство”;

23. По бул. ”Ст. Стамболов” – зелена площ до Автогарата;

24. Зелената площ по ул. ”Банска” – до Финансово стопанска гимназия;

25. По ул. ”Банска” – в парка пред ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”;

26. По ул. ”Бенковски” – в парка “Мадара”;

27. Кв. ”Болярово” – в зелената площ на обръщалото на автобусите.

Забранява се:

1. Поставянето на агитационни материали на кандидатите, партиите и коалициите в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването;

2. Поставянето на агитационни материали на автобусните спирки и електрическите стълбове, както и използването на държавния и общински транспорт за предизборна агитация;

3. Използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението;

4. Провеждането на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала;

5. Поставянето в агитационните материали на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и на религиозни знаци или изображения;

6. Унищожаването на агитационни материали, до приключване на изборния ден, поставени в съответствие с Изборния кодекс и тази заповед.

Местата за поставяне на афиши в селата ще се определят от кметовете със свои заповеди. Политическите партии и коалиции от партии в срок от 7 дни след датата на произвеждане на изборите – до 11 април 2021 г., да премахнат поставените от тях агитационни материали. При неспазване на този срок депозитът от 1000 лв. се задържа.

Нарушителите на настоящата заповед ще бъдат санкционирани съгласно Закона за административните нарушения и наказания.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ед
  Едно табло им стига
  7 -2
  18:07, 5 мар 2021
  По един плакат да залепят, но на него да има съществена информация, какво предлагат, каква ще бъде политиката им или нещо различно от облещените им физиономии.
 • 2
  Тр
  Трудовак
  6 -3
  18:37, 5 мар 2021
  Труден избор - за България или за Терминал 2.Ваше право.

Хороскоп за 13.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
13 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
13 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
13 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
13 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
13 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
13 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
13 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
13 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
13 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
13 апр 2021
Последни новини