От х:

Днес в x:

17 °C

Определиха 27 места за лепене на предизборни плакати в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев определи местата за поставяне на агитационни материали във връзка с предстоящите Парламентарни избори на 11 юли 2021 г., съобщиха от местната администрация.

Агитационните материали на кандидатите, партиите и коалициите и инициативните комитети, могат да се поставят от 11.06.2021 г. до 24:00 ч. на 09.07.2021 г. на специално поставените от Общинска администрация дървени и метални табла и цилиндрични тела на следните места:

1. Върху металните плоскости на комплекс“Клокотница” при прохода;

2. В зелената площ на ул.”В.Друмев” (между ул.”Отец Паисий” иул.”Преслав”);

3. Върху цилиндричните тела в централна градска част;

4. В зелената площ между ул.”Преслав” и бул.”България” (предбившата сграда на Печатницата);

5. В паркана ул.”Епископ Софроний”;

6. В зелената площ на ул.”Стара планина” и ул.”Брегалница”, в посока парк “Кенана”;

7. По ул.”Стара планина” –в парка до ОУ „Любен Каравелов“;

8. В зелената площ на бул.”България”, до църква “Св. Архангел Михаил” –след бензиностанцията;

9. В зелената площ северно от зала “Дружба”, по ул.”Драгоман”;

10. В парк “Лебеда” –към бул.”България”;

11. По бул.”Съединение”-в разделителната ивица, в участъка срещу ОУ ”Христо Смирненски”;

12. По бул.”Съединение” –в зелената ивица до ЖП гара;

13. В зелената ивица пред закусвалня “Македония” –в дясно по бул.”Освобождение”;

14. По бул.”Освобождение” –в зелената площ пред “Ветеринарна лечебница” –след кръстовище с ул.”Белоградчик”;

15. В зелените площи пред “Евробанк” по бул.”Раковски”;

16. В зелените площи след “СИ Банк” по бул.”Раковски”;

17. В зелените площи по бул.”Раковски” –в участъка пред Поделението;

18. В зелените площи по бул.”Раковски”, в участъка пред сграда “Студентско общежитие”;

19. В зелената площ, в средата на ул.”Ком”;

20. В зелената площ, разположена между Комплекс “Веспрем” и блок 17;

21. В зелената площ по бул.”В.Левски” –в участъка на 1-ва спирка на тролея (в дясно);

22. В зелената площ по бул.”В.Левски” –след кръстовище с ул.”Единство”;

23. По бул.”Ст. Стамболов” –зелена площ до Автогарата;

24. Зелената площ по ул.”Банска” –до Финансово стопанска гимназия;

25. По ул.”Банска” –в парка пред ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”;

26. По ул.”Бенковски” –в парка “Мадара”;

27. Кв.”Болярово” –в зелената площ на обръщалото на автобусите.

 1. ЗАБРАНЯВА СЕ:

 2. Забранява се поставянето на агитационни материали на кандидати, партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването;

 3. Поставянето на агитационни материали на автобусните спирки и електрическите стълбове, както и използването на държавния и общински транспорт за предизборна агитация;

 4. Използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението;

 5. Провеждането на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала;

 6. Поставянето в агитационните материали на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и на религиозни знаци или изображения;

 7. Унищожаването на агитационни материали, до приключване на изборния ден, поставени в съответствие с Изборния кодекс и тази заповед.

  Кметовете на кметства и кметските наместници да определят със своя заповед местата за поставяне на агитационни материали на територията на населените места.

Политическите партии, коалиции от партии и инициативни комитети в срок от 7 (седем) дни след датата на произвеждане на изборите – до 18 юли 2021 г., да премахнат поставените от тях агитационни материали.

Нарушителите на настоящата заповед ще бъдат санкционирани съгласно ЗАНН.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  ВЛИЗАМЕ В Църква ,
  само когато трябва да измолим Светата Троица да ни разреши някоя кражба :))
 • 2
  Та
  Така
  2 0
  15:29, 9 юни 2021
  Колко е глобата, ако изискванията не са спазени? Никой не спазва правилата, масово се лепи по кошове и стълбове в кварталите. Колко бърза ще е реакцията от общината, ако се оплача и каква е глобата, защото изглежда е малка. Никой не си почиства после. Не знам дали ги глобяват допълнително или им взимат сумата от 1000-2000лв, която е като депозит и всичко си стои залепено.
  По улица Банска на всеки стълб има плакат, спрямо прочетеното от статията изглежда това е забранено, а общината няма как да не знае, че там всичко е в плакати...
 • 3
  Ам
  Ами...
  0 0
  16:41, 9 юни 2021
  До колкото съм запознат освен депозита има глоба до 5000лв за предизборните плакати, ако не са почистени, но това вече го определя общината.

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021
Последни новини