От х:

Днес в x:

28 °C

РИОСВ: Община Минерални бани да разчисти гумите между Сираково и Колец

Община Минерални бани трябва да организира разчистването на сметището от стари автомобилни гуми край пътя между селата Сираково и Колец. В тази връзка на кмета Мюмюн Искендер е връчено предписание, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Хасково след запитване на Haskovo.net.

За случая писахме по сигнал на читател на 02.02.2021 г., когато изпратихме запитването в екоинспекцията. От институцията са извършили проверка на място на 11.02.2021 г., съвместно с представител на Общинската администрация в Минерални бани. Направен е обход и оглед в двете посоки по пътя между селата, при което се е потвърдило, че на две места има изхвърлени стари гуми. На едното имало 50-60 гуми, а на другото – 30-40 броя.

Според Закона за управление на отпадъците предотвратяването на изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места и/или създаването на незаконни сметища и организирането на почистването им е възложено на кметовете на общини. Именно заради това предписанието е дадено на кмета на община Минерални бани за разчистването на двата терена.

След изтичане на определения в предписанието срок РИОСВ – Хасково ще извърши своевременно контрол за изпълнението му, информираха от екоинспекцията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Az
  AZ
  7 -1
  11:26, 15 фев 2021
  Не че нещо, но не би ли трябвало да си разчисти гумите този който ги изхвърлил ?
  И не се правете на ощипани мадами ,че не знаете кой ги е изхвърлил ( подсказка най - близкия гумаджия или питаш някой местен те знаят ... ).
  • До
   До Az
   2 -3
   14:15, 15 фев 2021
   Без доказателства никой в нищо не може да се обвини, не може да се действа на признака "Баба Гуна каза...", нали такъв акт веднага ще падне в съда. Общините са тези, които трябва да поддържат чистотата на своите територии. Съвестта и културата на хората, която липсва е друга тема.
 • 2
  Az
  Az
  6 -3
  11:32, 15 фев 2021
  А община Хасково разчисти ли гумите до ТЕЦа ?
  • До
   До Az
   4 -1
   14:17, 15 фев 2021
   А територията на ТЕЦ-а общинска ли е?!
  • Az
   az
   1 0
   15:04, 15 фев 2021
   Последно беше на Цветан Василев , сега не знам на кой е , но изхвърлени гуми има и отвън.
 • 3
  Се
  Селски
  7 -3
  11:55, 15 фев 2021
  Да чисти господин Великия кмет, не само да мисли за схеми как да източи общинския бюджет и да мами хората и да разпродава общинската собственост. Къде е прокуратурата, да разследва всички обществени поръчки и продажби на общинската собственост. Община Стамболов страда от един бивш кмет с инициали Г. С. Лошото е, че този е даже по алчен и по хитър като хрътка.

Хороскоп за 22.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
22 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
22 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
22 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
22 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
22 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
22 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
22 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
22 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
22 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
22 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
22 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
22 юни 2021
Последни новини