От х:

Днес в x:

РИОСВ: Община Минерални бани да разчисти гумите между Сираково и Колец

Община Минерални бани трябва да организира разчистването на сметището от стари автомобилни гуми край пътя между селата Сираково и Колец. В тази връзка на кмета Мюмюн Искендер е връчено предписание, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Хасково след запитване на Haskovo.net.

За случая писахме по сигнал на читател на 02.02.2021 г., когато изпратихме запитването в екоинспекцията. От институцията са извършили проверка на място на 11.02.2021 г., съвместно с представител на Общинската администрация в Минерални бани. Направен е обход и оглед в двете посоки по пътя между селата, при което се е потвърдило, че на две места има изхвърлени стари гуми. На едното имало 50-60 гуми, а на другото – 30-40 броя.

Според Закона за управление на отпадъците предотвратяването на изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места и/или създаването на незаконни сметища и организирането на почистването им е възложено на кметовете на общини. Именно заради това предписанието е дадено на кмета на община Минерални бани за разчистването на двата терена.

След изтичане на определения в предписанието срок РИОСВ – Хасково ще извърши своевременно контрол за изпълнението му, информираха от екоинспекцията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Az
    AZ
    7 -1
    11:26, 15 фев 2021
    Не че нещо, но не би ли трябвало да си разчисти гумите този който ги изхвърлил ?
    И не се правете на ощипани мадами ,че не знаете кой ги е изхвърлил ( подсказка най - близкия гумаджия или питаш някой местен те знаят ... ).
    • До
      До Az
      2 -3
      14:15, 15 фев 2021
      Без доказателства никой в нищо не може да се обвини, не може да се действа на признака "Баба Гуна каза...", нали такъв акт веднага ще падне в съда. Общините са тези, които трябва да поддържат чистотата на своите територии. Съвестта и културата на хората, която липсва е друга тема.
  • 2
    Az
    Az
    6 -3
    11:32, 15 фев 2021
    А община Хасково разчисти ли гумите до ТЕЦа ?
    • До
      До Az
      4 -1
      14:17, 15 фев 2021
      А територията на ТЕЦ-а общинска ли е?!
    • Az
      az
      1 0
      15:04, 15 фев 2021
      Последно беше на Цветан Василев , сега не знам на кой е , но изхвърлени гуми има и отвън.
  • 3
    Се
    Селски
    7 -3
    11:55, 15 фев 2021
    Да чисти господин Великия кмет, не само да мисли за схеми как да източи общинския бюджет и да мами хората и да разпродава общинската собственост. Къде е прокуратурата, да разследва всички обществени поръчки и продажби на общинската собственост. Община Стамболов страда от един бивш кмет с инициали Г. С. Лошото е, че този е даже по алчен и по хитър като хрътка.
Последни новини