От х:

Днес в x:

7 °C

РИОСВ: Община Минерални бани да разчисти гумите между Сираково и Колец

Община Минерални бани трябва да организира разчистването на сметището от стари автомобилни гуми край пътя между селата Сираково и Колец. В тази връзка на кмета Мюмюн Искендер е връчено предписание, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Хасково след запитване на Haskovo.net.

За случая писахме по сигнал на читател на 02.02.2021 г., когато изпратихме запитването в екоинспекцията. От институцията са извършили проверка на място на 11.02.2021 г., съвместно с представител на Общинската администрация в Минерални бани. Направен е обход и оглед в двете посоки по пътя между селата, при което се е потвърдило, че на две места има изхвърлени стари гуми. На едното имало 50-60 гуми, а на другото – 30-40 броя.

Според Закона за управление на отпадъците предотвратяването на изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места и/или създаването на незаконни сметища и организирането на почистването им е възложено на кметовете на общини. Именно заради това предписанието е дадено на кмета на община Минерални бани за разчистването на двата терена.

След изтичане на определения в предписанието срок РИОСВ – Хасково ще извърши своевременно контрол за изпълнението му, информираха от екоинспекцията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Az
  AZ
  7 -1
  11:26, 15 фев 2021
  Не че нещо, но не би ли трябвало да си разчисти гумите този който ги изхвърлил ?
  И не се правете на ощипани мадами ,че не знаете кой ги е изхвърлил ( подсказка най - близкия гумаджия или питаш някой местен те знаят ... ).
  • До
   До Az
   2 -3
   14:15, 15 фев 2021
   Без доказателства никой в нищо не може да се обвини, не може да се действа на признака "Баба Гуна каза...", нали такъв акт веднага ще падне в съда. Общините са тези, които трябва да поддържат чистотата на своите територии. Съвестта и културата на хората, която липсва е друга тема.
 • 2
  Az
  Az
  6 -3
  11:32, 15 фев 2021
  А община Хасково разчисти ли гумите до ТЕЦа ?
  • До
   До Az
   4 -1
   14:17, 15 фев 2021
   А територията на ТЕЦ-а общинска ли е?!
  • Az
   az
   1 0
   15:04, 15 фев 2021
   Последно беше на Цветан Василев , сега не знам на кой е , но изхвърлени гуми има и отвън.
 • 3
  Се
  Селски
  7 -3
  11:55, 15 фев 2021
  Да чисти господин Великия кмет, не само да мисли за схеми как да източи общинския бюджет и да мами хората и да разпродава общинската собственост. Къде е прокуратурата, да разследва всички обществени поръчки и продажби на общинската собственост. Община Стамболов страда от един бивш кмет с инициали Г. С. Лошото е, че този е даже по алчен и по хитър като хрътка.

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини