От х:

Днес в x:

28 °C

300 декларираха доходи за три седмици в НАП Хасково

300 хасковлии вече декларираха придобитите през 2020 г. доходи и дължимите данъци върху тях, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

За първите 3 седмици от старта на данъчната кампания, хасковлии основно подават годишните си данъчни декларации по интернет с персонален идентификационен код, което им спестява лично посещение и може да стане извън работното време на администрацията.

Поискани са за възстановяване общо 20 хил. лв. надвнесени данъци – основно от родители с непълнолетни деца, имащи право на данъчното облекчение. Това са млади семейства с ипотечен кредит, искания има и по повод застраховка „Живот“.

8 хил. лв. от тази сума вече е възстановена по сметките на лица с право на облекчения, допълват от местния офис на приходната агенция.

За да се ползва което и да е данъчно облекчение, е необходимо към датата на подаване на годишната данъчна декларация, лицето да няма подлежащи на принудително събиране стари задължения.

В началото на следващия месец НАП ще улесни още клиентите си с така наречената „предварително попълнена“ данъчна декларация. Тя ще бъде достъпна с ПИК или електронен подпис, след като предприятията и фирмите подадат справките за изплатени суми на служителите си.

В „предварително попълнената“ годишна декларация лицето ще може да види нанесени доходите си, за които НАП има информация, като и данните от доходите от трудови правоотношения; граждански договори и хонорари; субсидии, които са изплатени на земеделски производители. Попълнени ще са доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.

При необходимост, в декларацията ще могат да се допълват други доходи и/или данъчни облекчения, и едва тогава след преглед, да се подаде онлайн към приходната агенция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Въ
  Възмутена
  1 0
  09:34, 4 фев 2021
  Националната агенция за приходите (НАП) е раздала на свои служители над 40 млн. лева бонуси през миналата 2020 г. Възнаграждения над заплатите си са получили 9504 души. Това става ясно от документи, предоставени от НАП на гражданско сдружение БОЕЦ, които Свободна Европа видя.

Хороскоп за 22.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
22 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
22 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
22 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
22 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
22 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
22 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
22 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
22 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
22 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
22 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
22 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
22 юни 2021
Последни новини