От х:

Днес в x:

300 декларираха доходи за три седмици в НАП Хасково

300 хасковлии вече декларираха придобитите през 2020 г. доходи и дължимите данъци върху тях, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

За първите 3 седмици от старта на данъчната кампания, хасковлии основно подават годишните си данъчни декларации по интернет с персонален идентификационен код, което им спестява лично посещение и може да стане извън работното време на администрацията.

Поискани са за възстановяване общо 20 хил. лв. надвнесени данъци – основно от родители с непълнолетни деца, имащи право на данъчното облекчение. Това са млади семейства с ипотечен кредит, искания има и по повод застраховка „Живот“.

8 хил. лв. от тази сума вече е възстановена по сметките на лица с право на облекчения, допълват от местния офис на приходната агенция.

За да се ползва което и да е данъчно облекчение, е необходимо към датата на подаване на годишната данъчна декларация, лицето да няма подлежащи на принудително събиране стари задължения.

В началото на следващия месец НАП ще улесни още клиентите си с така наречената „предварително попълнена“ данъчна декларация. Тя ще бъде достъпна с ПИК или електронен подпис, след като предприятията и фирмите подадат справките за изплатени суми на служителите си.

В „предварително попълнената“ годишна декларация лицето ще може да види нанесени доходите си, за които НАП има информация, като и данните от доходите от трудови правоотношения; граждански договори и хонорари; субсидии, които са изплатени на земеделски производители. Попълнени ще са доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.

При необходимост, в декларацията ще могат да се допълват други доходи и/или данъчни облекчения, и едва тогава след преглед, да се подаде онлайн към приходната агенция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    Възмутена
    1 0
    09:34, 4 фев 2021
    Националната агенция за приходите (НАП) е раздала на свои служители над 40 млн. лева бонуси през миналата 2020 г. Възнаграждения над заплатите си са получили 9504 души. Това става ясно от документи, предоставени от НАП на гражданско сдружение БОЕЦ, които Свободна Европа видя.
Последни новини