От х:

Днес в x:

5 °C

До 30 см снежна покривка в Хасковско

До 30 см. снежна покривка е паднала в региона на Хасково. Най-много е валяло в с. Елена. 24 сантиметра е натрупалият сняг в Хасково. В района на община Стамболово е между 20 и 30 см.

Във Вълче поле, в родопската част на областта, е 17 см, в Сакар - в района на Изворово, е около 15 сантиметра. В село Орешец покривката 15 см, в Димитровград – 13 см.

Най-малко сняг е паднал в района на Свиленград, едва 5 см, в Любимец е 6 см, а в Симеоновград -7 сантиметра.

От Областната администрация съобщават, че е нараснал броят на селата от регистрираните тази сутрин, които са без ток.

Мокрият сняг е скъсал жици по електропроводите средно и ниско напрежение.

От Електроразпределение Юг съобщиха, че към 11.30 часа днес все още има проблеми с електрозахранването в Югоизточна България в селските и планински части, основно в областите Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен.

Активирани са аварийни екипи, които правят обход на места, включително с високопроходима техника и механизация.

По данни на Областна администрация засега обаче без ток остават: 39 села.

В община Ивайловград токът е спрял в селата Гугутка, Железино, Розино, Кондово, Нова ливада, Покрован. Без вода са селата Плевун и Свирачи, както и част от село Белополяне.

В община Харманли без ток са селата Иваново, Върбово, Орешец, Доситеево, Черепово и Българин. Работи се по отстраняване на авариите по мрежата. В село Българин ще бъде доставен генератор.

В община Хасково електрозахранването е спряло в селата Маслиново, Подкрепа, Гълъбец,Тракиец, Стамболийски, Стойково и Родопи.

Без ток и вода е село Динево.

В община Симеоновград без ток е част от града, както и селата Троян, Дряново, Тянево, Свирково, Калугерово, Пясъчево и Навъсен.

В община Тополовград няма ток в селата Срем, Орлов дол, Радовец, Устрем, Светлина, Княжево и Синапово.

В община Стамболово токът е спрял в селата Лясковец, Зимовина, Поповец, Долно Ботево, Пчелари и Рабово.

В община Маджарово липсва електрозахранване в селата Бориславци, Долни Главанак и Златоустово.

От електропреносната компания уверяват, че навсякъде се работи, а целта на възстановителните дейности е населените места да получат захранване още в светлата част на деня.

Пътната обстановка в област Хасково е спокойна.

Всички пътни артерии в областта са проходими при зимни условия, като към момента няма затворени пътища, съобщават от Областно пътно управление – Хасково.

Няма бедстващи хора, както и прелели реки в областта.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ем
  Ема
  0 0
  18:46, 27 яну 2021
  Ужас
  • Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   0 -1
   20:02, 27 яну 2021
   Ба маа му. Толко изненада ут сняг ни бях видел. Също кат га е паднал снега среде лятото.

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини