От х:

Днес в x:

14 °C

До 30 см снежна покривка в Хасковско

До 30 см. снежна покривка е паднала в региона на Хасково. Най-много е валяло в с. Елена. 24 сантиметра е натрупалият сняг в Хасково. В района на община Стамболово е между 20 и 30 см.

Във Вълче поле, в родопската част на областта, е 17 см, в Сакар - в района на Изворово, е около 15 сантиметра. В село Орешец покривката 15 см, в Димитровград – 13 см.

Най-малко сняг е паднал в района на Свиленград, едва 5 см, в Любимец е 6 см, а в Симеоновград -7 сантиметра.

От Областната администрация съобщават, че е нараснал броят на селата от регистрираните тази сутрин, които са без ток.

Мокрият сняг е скъсал жици по електропроводите средно и ниско напрежение.

От Електроразпределение Юг съобщиха, че към 11.30 часа днес все още има проблеми с електрозахранването в Югоизточна България в селските и планински части, основно в областите Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен.

Активирани са аварийни екипи, които правят обход на места, включително с високопроходима техника и механизация.

По данни на Областна администрация засега обаче без ток остават: 39 села.

В община Ивайловград токът е спрял в селата Гугутка, Железино, Розино, Кондово, Нова ливада, Покрован. Без вода са селата Плевун и Свирачи, както и част от село Белополяне.

В община Харманли без ток са селата Иваново, Върбово, Орешец, Доситеево, Черепово и Българин. Работи се по отстраняване на авариите по мрежата. В село Българин ще бъде доставен генератор.

В община Хасково електрозахранването е спряло в селата Маслиново, Подкрепа, Гълъбец,Тракиец, Стамболийски, Стойково и Родопи.

Без ток и вода е село Динево.

В община Симеоновград без ток е част от града, както и селата Троян, Дряново, Тянево, Свирково, Калугерово, Пясъчево и Навъсен.

В община Тополовград няма ток в селата Срем, Орлов дол, Радовец, Устрем, Светлина, Княжево и Синапово.

В община Стамболово токът е спрял в селата Лясковец, Зимовина, Поповец, Долно Ботево, Пчелари и Рабово.

В община Маджарово липсва електрозахранване в селата Бориславци, Долни Главанак и Златоустово.

От електропреносната компания уверяват, че навсякъде се работи, а целта на възстановителните дейности е населените места да получат захранване още в светлата част на деня.

Пътната обстановка в област Хасково е спокойна.

Всички пътни артерии в областта са проходими при зимни условия, като към момента няма затворени пътища, съобщават от Областно пътно управление – Хасково.

Няма бедстващи хора, както и прелели реки в областта.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ем
  Ема
  0 0
  18:46, 27 яну 2021
  Ужас
  • Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   0 -1
   20:02, 27 яну 2021
   Ба маа му. Толко изненада ут сняг ни бях видел. Също кат га е паднал снега среде лятото.

Хороскоп за 09.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
09 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
09 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
09 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
09 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
09 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
09 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
09 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
09 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
09 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
09 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
09 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
09 май 2021
Последни новини