От х:

Днес в x:

Кожарски цех фантом трови Ямача. Пиян шофьор уби 18-годишна. Преглед на печата

Нелегален цех за щавене на кожи трови Ямача, пише в акцента си на втора страница днес “Хасковска Марица”. Отпадъците от тайното производство се вливали в реката, от която пък се носят зловония. Досега институциите топяха ракиения казан в четвърти стопански двор, а РИОСВ редовно си го глобяваше. Но според жители на квартала белята не идва от него. Мнението на хората е, че нелегалният цех е собственост на турчин, с когото никой от местата влас не иска да се закача. И така си върви.

Главният експерт на Общинска банка в ареста за наркоафера, четем във водещия материал на първа страница в броя. Вчера хасковският окръжен съд остави зад решетките Йордан Мисалев и съучастника му – охранител от София. Те са сочени като организатори на канала за трафик на хашиш. Преди няколко дни мулето Васил Захариев бе спипан на границата с 44 кила от дрогата.

Масларова е вредна за реформите, декларират 11 неправителствени организации, които настояват бившата министърка да бъде отстранена от шефското място в социалната комисия в парламента.

Пиян шофьор уби 18-годишно момиче, пише в акцента на 3 страница. Атанаска Русева намери смъртта си на моста в село Книжовник след като пияният 25-годишен водач заби опела си в парапета му.

Юнал Лютви единствен без кола сред хасковските депутати. Под това заглавие вестинкът разказва за имотите на местните народни избраници.

Народът спря да пере, четем в акцента на първа страница в “Новинар юг”. Единствената тепавица в Хасково – до Сивата вода, с тройно по-малък оборот от миналата година, допълва изданието.

Пиян шофьор уби 18-годишна, четем във водещото за броя заглавие над главата.

Надникът на строителите падна с 20 процента, пише в акцента на втора страница. По обектите майсторът вече взимал по 50 лв. надник, а общите работници – по 20-30 лв.

Камбанарията на Ямача ще засенчи монумента на Богородица, твърди в интервю за вестника художникът Емануил Манолов. В разговора той отправя доста нападки към шефа на галериите в Хасково Владимир Запрянов.

Това бяхо сновните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини