От х:

Днес в x:

Над 26 милиона лв. корпоративни данъци в хазната от хасковския бизнес

Почти 300 милиона лева са постъпленията в офиса в Хасково на Националната агенция за приходите през 2020 година, съобщават от приходната администрация.

Въпреки пандемията и последвалата безпрецедентна извънредна обстановка, в която работи бизнесът, фирмите и гражданите са внасяли добросъвестно данъците и осигуровките, отчитат от офиса на НАП в Хасково.

През 2020 година данъчните приходи възлизат общо на 135 милиона лв. От тях над 26 милиона лв. са платени от бизнеса за корпоративни данъци, което е с почти 4% повече от 2019 г.

Над 51 милиона лв. са внесени данък върху доходите на физически лица – с 2,5 на сто повече от предходната година, а постъпленията от данъка върху добавената стойност са 50 милиона лв.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е 163,2 милиона лв., като от тях почти 97 милиона лв. са за държавно обществено осигуряване, близо 45 милиона лв. – за здравноосигурителни вноски и 21 милиона лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

„2020, освен всичко друго, се оказа и година на ясно изразена данъчна солидарност. Някои икономически сектори бяха тежко засегнати, други преживяха подем, но общото е, че независимо от трудностите, бизнесът и гражданите коректно спазваха ангажиментите си към бюджета. Ценим високо това.“, коментират от Националната агенция за приходите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    По
    Поп Минчо
    1 -6
    11:02, 7 яну 2021
    Искам да изкажа благодарност към всички граждани н... Виж коментара
  • 2
    Пи
    питам
    5 0
    18:29, 7 яну 2021
    Колко данъци внася Янко Чобанов, който внася с тирове китайска стока и я продава на дребни търговци от страната без фактури. Може ли да докаже с какви средства е придобил имуществото. Притежава и хотели.
  • 3
    Да
    Данъкоплатец
    1 0
    09:10, 8 яну 2021
    Да се чудиш откъде са дошли. Снощи си поръчвам пици от Уно пю.
    Няма касова бележка , няма дявол. Дай 50 лв и готово. Има ли данъчни , няма ли , проверяват ли не проверяват ли? Ако при това криене на данъци са събрали 26 милиона , направете си сметка какво ще е ако всичко се плаща
    • Ма
      Маги
      1 0
      11:57, 8 яну 2021
      Тенчо Лилянов от години нищо не плаща , не само данъци но и труда на робите си.
Последни новини