От х:

Днес в x:

Засилен контрол по пътищата в Хасковско, проверяват къщи за гости, хижи и хотели

За намаляване предпоставките за настъпване на пътни инциденти с участие на автомобили, превозващи студенти към и от местата за празнуване, пътищата в цялата страна, в т.ч. и в Хасковска област ще има засилено полицейско присъствие, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Пътните полицаи ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол и спазване на скоростните режими. Катаджиите ще извършват масови проверки за употреба на алкохол и за спазване на правилата за безопасно движение. Полицейските служители от Районното управление на МВР са ангажирани с предварителни проверки на къщи за гости, хижи и работещи хотелски комплекси, като на собствениците се отправят предупреждения за спазване на наложеното ограничение за присъственост на не повече от 15 човека.

Полицията призовава гражданите, ако забележат нарушения на обществения ред, условия или действия, застрашаващи сигурността на гражданите по време на студентския празник незабавно да сигнализират на тел.112.
За безопасно пътуване по време на предстоящите празници, пътна полиция препоръчва на студентите да се погрижат за техническото състояние на автомобила, с който ще се придвижват към местата за празнуване. При пътуване на по-дълго разстояние - до заведение, хижа или хотел в планината, те трябва да предвидят възможна промяна в метеорологичните условия и да оборудват автомобила със зимни гуми и вериги за сняг, да се уверят че осветителната и отоплителната система на колата са в изправност и да си осигурят водач, с достатъчно опит зад волана. Добре пътуването да бъде планирано така, че да се осъществи в светлата част на денонощието. Ако празникът е организиран в рамките на града, в който студентите живеят или учат е най-добре да оставят автомобила и да си спестят притеснения и рискове.

Изключително важно е да не се правят никакви компромиси по отношение употребата на алкохол от водачите. В никакъв случай шофьорите да не сядат зад волана, ако не са напълно трезвени и не са изминали поне 8 часа от употребата на алкохол.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Пи
    Пияно Заптие Пуши тревичка
    13 -6
    10:11, 7 дек 2020
    Отиваш на работа и преди смяната
    даваш тест за алкохол и наркотици
    .....
    За едни може за други не :))
    • Бъ
      бъзз
      9 -3
      10:26, 7 дек 2020
      Кои са тия, за които не може?
      Или драскаш ей така - от скука?!
    • Пи
      Пияно заптие Пуши тревичка
      18 -5
      11:10, 7 дек 2020
      Контрола трябва да почне от Контролиращия орган :))
  • 2
    M
    M
    38 -2
    10:25, 7 дек 2020
    А вчера по обяд на кенана беше фрашкано с коли,от пейките около сцената се носеха пушилки и миришеше на концерт на Сайпръс Хил. Тия после се качват по колите и тръгват да се гонят из града... Тез неща кой ги следи, понеже са очевадни за обикновените минувачи,но няма контролни органи на място, които да се занимаят.
  • 3
    Аа
    аАпо
    14 0
    11:57, 7 дек 2020
    А по магазините кога контрол!?
  • 4
    Ка
    Какви
    8 -4
    12:03, 7 дек 2020
    студенти,какво празнуване!?
    • 8 декември
      5 -4
      14:45, 7 дек 2020
      Светът няма да се консервира от това, че ти се се насрал! Студентите сега са студенти.
    • а тия дето се наричат студенти
      са алкохолизирани чалга наркоманчета
      които стават само за сервитьорки и шофьори
  • 5
    Ня
    няма полза
    15 -5
    12:05, 7 дек 2020
    Няма никаква полза от този засилен контрол, напротив създава само затруднения. Измислете нещо работещо и полезно и понеже сте като водача си и не можете да мислите /аз съм прост и вии сте прости/ направете анкета с предложения на гражданите. Живата действителност най-добре ще ви покаже какво е необходимо за безопасното движение по пътищата.
    • Ан
      Анонимен
      17 -4
      13:44, 7 дек 2020
      Абсолютно правилно,колега.Контрола е само за да се събират безсмислени глоби,от които както се вижда няма никакъв резултат,както и да се търсят неплатени стари задължения.Нищо друго не ги интересува КАТ.Нищо!!!
      Ако ги интересуваше безопасността на движението,нямаше да дремят по цял ден в патрулките,скрити колкото може по-добре,а щяха да са на платното,колкото може по-видни,защото работата им не е на сянка и фотографска,а на терен,където се случват нещастията.
  • 6
    Ко
    контрол
    10 -7
    14:26, 7 дек 2020
    В Хасково контрол няма затваряне на всички не хранителни магазини беше редно но пак измама язък на хората
    • Хх
      ххх
      9 -11
      14:51, 7 дек 2020
      И като затворят всички нехранителни магазини, ти ли ще им плащаш наемите, тока, осигуровките, заплати за да запазиш работни места, разходите за какво ли не, а? Много е лесно когато е на чужд гръб. Не ви е огладнял **** още на такива като тебе, и се тресете от страх. Ама когато всички си загубят работата и доходите, и свършат белите пари за черни дни, тогава ще ви питам кое е по страшно - тъпия вирус който минава и заминава или глада и безработицата.
  • 7
    Ст
    Студент
    3 -1
    17:01, 7 дек 2020
    Вече и да се забавляваш е лошо,не забравяйте че и вие сте били млади.
  • 8
    Го
    Гого
    1 0
    23:12, 7 дек 2020
    Малко остана..... Продължавайте да бъдете същите празноглавци и бездушници! Честито ви "ново начало"!....
  • 9
    De
    Deniss
    5 -2
    10:40, 8 дек 2020
    Очакваме спазване на правила от хора, които даже не си хвърлят боклука в коша! Чистачките да ни чистят мизериите, полицаите да се чудят как да озаптят хора с IQ 10 и все някой друг е виновен! Не, драги ми българино, ти си виновен, че очакваш твоите задължения някой друг да прави! Вземете пример от немците!
    • Св
      Свидетел
      2 0
      13:33, 8 дек 2020
      То в Германия чистачки и полицаи няма,защото немците са за пример и сами си чистят мизериите и сами се спират по шосетата и се глобяват.
      Мноооого умно,браво!
    • Пъ
      първо виж управниците
      2 0
      16:01, 8 дек 2020
      Денис , първо виж управниците в България. Дали в Германия биха снимали шкафчета пълни с милиони евро и спящ с пистолет до главата премиер. Когато управниците крадат от залъка ми е...ал съм я в г...за тази държава. Не само боклука в кофата ами ще и се сера на площада на такава държава. В едно само си прав , " всеки народ си заслужава съдбата".
Последни новини