От х:

Днес в x:

Пътна полиция, БЧК и ученици с послания към шофьорите за толерантност на пътя

    Пътна полиция в Хасково, БЧК и ученици от СУ „Васил Левски“ проведоха съвместна кампания, насочена към шофьорите за толерантност на пътя. Тя се проведе на площадка „Спартак“ в областния град.

    Инициативата е във връзка с акция „Зима“ и с кампанията „Посланията на есенния лист“ на Националния дворец на децата при МОН, каза началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    Малко преди обяд днес пътни полиции спираха за проверка преминаващи водачи на автомобили. Учениците и доброволците от БЧК раздаваха на шофьорите рисунки, декорирани с есенни листа, с призиви за спазване Закона за движение по пътищата.

    Есенният лист е символично послание за безопасно движение през опасния зимен сезон. Фокусът на инициативата е за засилване бдителността в есенно-зимните условия. Подарявайки посланията на водачите, децата и младежите ги призоваха да бъдат внимателни и толерантни на пътя, да спират на пешеходните пътеки и да не превишават скоростта. Бяха раздадени и брошури за безопасно шофиране.

    Пътните полици проверяха автомобилите и водачите за зимни гуми и грайфери, стъклопочистващите устройства, за изправност на светлините, употреба на алкохол, използване на обезопасителни колани и всички други нарушения на ЗДвП.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини