От х:

Днес в x:

Акция за колани в Хасковско: Глобиха водач при излизане от КАТ

    Пътна полиция започна специализирана акция за колани в Хасковска област.

    Днес следобед полицейски екип спираше за проверка водачи по булевард „Съединение“ в Хасково, малко след КАТ. За кратко време бяха отклонени трима водачи. Един от тях – водач на лек автомобил Хонда се оказа, че шофира в нарушение на Закона за движение по пътищата. 20-годишният Денис Искрев управляваше колата без колан. Той обясни, че потеглил малко преди да бъде спрян за проверка. Излизал от КАТ, където бил с брат си, на когото върнали шофьорската книжка и от еуфорията младежът пропуснал да си постави колана. Иначе беше категоричен, че по принцип го използва.

    Акцията започна в понеделник и ще продължи до неделя, каза началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов. Той поясни, че тя е във връзка с членството на България в "Roadpol" – Европейската мрежа на службите на пътна полиция и се провежда в целия Европейски съюз. Извършват се засилени полицейски проверки за ползване на обезопасителни колани, както от водачите, така и от пътниците, включително и за обезопасителни системи за деца и каски от мотористите.

    Основната причина за акцията са множеството настъпили катастрофи, включително с жертви и ранени. „Доказано е, че употребата на колан, спасява живот“, каза Димо Чобанов.

    За нарушението е предвидена глоба в размер на 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ня
      Някой
      15 -2
      18:50, 7 мар 2023
      Не виждам на снимките зам.началника на КАТ Паско който много обича да бъде сниман от журналисти! Явно е бил много зает с дебненето и гледането на камерите в патрулките --- там му е силата....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини