От х:

Днес в x:

Близо 400 дружества декларираха данъците си в НАП Хасково

Близо 400 дружества от област Хасково подадоха годишните си декларации за облагане с корпоративни данъци през първите няколко дни от кампанията за обявяване на приходите на юридическите лица. Тя започна на 1 март и продължава до 30 юни, напомнят от офиса на НАП в града. До тази дата фирмите трябва да декларират корпоративен данък, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, както и данък върху дейността от опериране на кораби. Декларациите се подават изцяло онлайн.

Срокът за плащане на тези данъци също е 30 юни.

Физическите лица, извършващи дейност като търговци, еднолични търговци и земеделски стопани, избрали този ред на облагане, също подават годишните си данъчни декларации (по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физически лица) до 30 юни 2023 г.

През тази седмица в ще е достъпна и електронната предварително попълнена данъчна декларация за облагане на доходите на физически лица. Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или КЕП, ще могат да се възползват от въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, някои доходи от наем, получени суми от продажби в интернет, данни за закупен стаж и информация за прехвърляне на превозно средство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини