От х:

Днес в x:

50 лева глоба и спират от движение кола без подходящи за зимата гуми

    Глоба в размер на 50 лева и спиране от движение на кола без подходящи за зимата гуми се налагат от днес. От 15 ноември изискването е автомобилът да е със зимни гуми или с гуми с дълбочина на грайфера минимум 4 мм, припомни началникът на сектор „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    В тази връзка пътните полицаи извършват засилени проверки в Хасковска област. Днес следобед униформените отбиваха преминаващи водачи по булевард „Стефан Стамболов“ до ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково. В рамките на 20-ина минути нарушения не бяха установени. Повечето шофьори караха коли със зимни гуми. Малък беше процентът на автомобилите с летни гуми, но с дълбок протектор. Това бе констатирано при замерване с грайферомер.

    За нередовните шофьори са предвидени санкции – парична глоба и отнемане на малкия талон до отстраняване на нередността. Такива мерки се налагат и при техническа неизправност, застрашаваща движението – неработещи фарове или стопове. След отстраняването й водачът е длъжен да мине преглед в КАТ и да му бъде върнат талона на колата.

    Днешните проверки са част от специализираната акция „Зима“, която започна от началото на месеца и продължава до 30 ноември. Тя е разделена на 3 етапа. Сега тече вторият етап на операцията, който включва завишен контрол към пешеходците, пресичащи на необозначени места и към водачите, отнемащи предимството на пешеходците. Последният етап ще започне на 21 ноември и е под надслов „Безопасно шофиране през зимата“. Дейността на пътните полицаи ще е насочена към техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците.

    Анета Кутелова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ба
      Бай Махмудан Стоппалков
      51 -1
      17:51, 15 ное 2022
      А сополите които летят с 200 по бул Раковски с новите спортни коли които съм им купили мама и тати кой ще глобява.Днес в рамките на 10 минути минаха поне 20 изтребителя с умствено изкирвени идиоти вътре.Като съберат на пешеходната пътека няколко човека ще стане история като Георги Семерджиев в София .Тия са неприкосновени .А и тъпанари лоста от ляво на волана му викат мигач моля оберете паяците от него и го ползвайте по често
    • 2
      Ко
      Конус
      14 -9
      18:21, 15 ное 2022
      В жегата караме колите си с къси панталони и земни гуми. По бай тошово време само със зимни гуми се караше през зимата.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини