От х:

Днес в x:

Д-р Миланов: Два пъти се е снижило нивото на кариес при силанизираните зъби

    "Два пъти се е снижило нивото на кариес, там където са силанизирани постоянните детски зъби. Това е доказано по време на 10-годишния период на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 години".

    Това заяви главният секретар на Българския лекарски съюз д-р Борислав Миланов, който дойде в Хасково за провеждане на Национална кръгла маса, която е част от Националната програма за профилактика на оралните заболявания. Той каза, че област Хасково е сред водещите в страната като изпълнение и резултати от провеждането на програмата с регионален координатор д-р Кремена Вълкова. Програмата включваше безплатно силанизиране на постоянните шести зъби на деца от 5 до 8 години.

    Кампанията се проведе в периода от 15.09.2020 до 27.11.2020 година. Заради технически проблем д-р Борислав Миланов не успя да каже колко зъби са силанизирани на деца от Хасковска област.

    На семинара в Хасково присъстваха зам.-председателят на БЗС д-р Светослав Гачев и председателят на Районната колегия на БЗС в Хасково д-р Катя Атанасова, изпълнители по националната програма, техни колеги зъболекари, директори на училища и медицински специалисти от учебни заведения.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Et
      et interfectorem macello dentist
      2 -3
      22:49, 5 ное 2020
      Дечицата като няма какво да ядат и зъби и лечение не им трябва. Не шест зъба а един им е достатъчен!
    Последни новини