От х:

Днес в x:

69 новозаразени с Ковид. Лекар, медицински персонал и учители сред позитивните

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 69 нови положителни случая на коронавирусна инфекция има и двама починали.

 Разпределението по общини на новозаразените е:

Хасково – 26; Димитровград – 20; Харманли – 5; Свиленград – 7; Любимец – 3; Симеоновград – 1; Тополовград – 2; Ивайловград – 4; Стамболово – 1.

Медицинските служители, при които е констатиран Ковид-19, установени през последните 24 часа, са: лекар от община Димитровград, медицинска сестра от община Свиленград и санитар от община Хасково.

Сред положителни има  учител от ОУ "Свети Климент Охридски" в Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени 4 Г и 4 В клас, позитивна е и учителка в детската градина "Пролет"в с.Узунджово, поради което под карантина ще бъде поставена една група от градината.

Починали са двама мъже от община Харманли, диагностицирани на 4 октомври  и починали на следващия ден: мъж на 79 години със сърдечно заболяване и  мъж на 85 години, за когото не съобщава за придружаващи заболявания.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 940. Общо хоспитализираните лица са 94. В МБАЛ-Хасково са настанени - 53. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 3. МБАЛ-Харманли са настанени - 8. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 5. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 6. На домашно лечение са 486 човека, починали са 50, а напълно излекувани са 310 човека.

Седем от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Фа
    Фалшива новина
    6 -10
    08:43, 6 ное 2020
    Haskovo.net сверявайте си инфо-то СТАТИСТИКА Инфор... Виж коментара
    • 36
      3662
      5 -15
      08:59, 6 ное 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Ей
    Ей идиоти
    35 -2
    09:08, 6 ное 2020
    Знаете ли колко е страшно в болниците!? Стига сте коментирали над кафенцето вкъщи! Хората умират,какви партии, какви простотии!
    • Пр
      Просветена
      3 -22
      10:03, 6 ное 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ко
      Кой пита?
      7 -5
      10:56, 6 ное 2020
      Кога е било весело в болниците? Там винаги са били болни и нещастни хора. Какво очаквате? Сега обаче фантазията на страхливците и долните душици на службогонците раздуват паника до Господ. Имало ли е безсмъртни до сега?
  • 3
    Не
    Немски лекар
    11 -4
    09:54, 6 ное 2020
    Д-р Рейнер Фюелмих

    Група адвокати планират да съдят Световната здравна организация (СЗО) за заблуждаване на света относно колко опасна е пандемията от Ковид-19, както и за мерките предприети за овладяването ѝ, които според тях са нанесли сериозни щети върху живота на хората и световната икономика.

    Инициативата идва от д-р Рейнер Фюелмих - адвокат, известен със спечелени дела срещу Дойче Банк и Фолксваген. Според него “кризата от коронавирус” трябва да бъде преименувана на “измамата коронавирус” и главните виновници да бъдат осъдени в дело за престъпления срещу човечеството, сравними с Нюрнбергския процес. Фюелмих публикува видео в YouTube с детайлно обяснение за исканията си. Видеото в последствие бе свалено от платформата.

    “Първо - има ли пандемия от Ковид-19 или само пандемия на PCR тестове, по-точно, резултат от PCR тест означава ли, че индивидът е заразен с Ковид-19 или няма нищо общо с инфекцията от Ковид-19?” 
    "Второ, т.нар. мерки против коронавирус, като затварянето, маските, социалната дистанция служат ли да
    защитят хората от коронавирус, или единствено служат да всяват паника, за да вярват хората, че живота
    им е застрашен без да се питат, така че в края на краищата фармацевтичните и технологични компании
    да печелят огромни суми от продажбата на PCR тестове, други тестове и ваксини?"

    “Вярно ли е, че немското правителство е лобирано, повече от всяко друго правителство, от главните герои на така наречената пандемия от коронавирус? Германия е позната като особено дисциплинирана страна и е трябвало да служи за модел за подражание на света, със своето стриктно и следователно успешно придържане към мерките за коронавирус.”
    Освен въпросите Фюелмих обявява, че е изслушал огромен брой мнения на учени и експерти и ако докаже, че PCR тестовете нямат нищо общо с инфекцията Ковид-19, хората, които са попаднали под мерки за ограничение на коронавируса имат право на обезщетение. Накрая адвокатът твърди, че ще съди виновните за престъпления срещу човечеството.
  • 4
    Ами който Не вярва че има корона вирус
    ....
    отива в Инфекциозно , удря едни целувки и прегръдки с болните
    и
    се прибира у дома да чати :))
    • См
      Смехурко,
      6 -6
      11:37, 6 ное 2020
      Това ли е най-умното, което запомни на инструктажа?
  • 5
    Го
    Горския
    6 -1
    10:10, 6 ное 2020
    Това дали има корона вирус епидемия или няма
    ...
    кво общо има с хайката за членове на ЦК на ГРОБ/ДПС ?
  • 6
    Ба
    баба ванка
    7 -1
    13:15, 6 ное 2020
    Какво правите бе хора разборяхте докторите и сестрите кой ще ни лекува защо не ги облечете с предпазни дрехи какво чакате гелов да развържи кесията недей да се стиска
  • 7
    45
    458
    1 0
    16:07, 6 ное 2020
    този дебелак да се включи да помогне и той на колегите си
Последни новини