От х:

Днес в x:

Повишаване контрола за спазване на дистанция и дезинфекция препоръчва Общинският кризисен щаб в Димитровргад

Днес, 19.10.2020г. кметът на община Димитровград Иво Димов свика заседание на Общинският кризисен щаб, на което бе обсъдена актуалната ситуация в общината във връзка със повишаване броя на заболелите от Covid-19. 

В тази връзка Общинския кризисен щаб препоръчва на всички търговци и посетители на Неделен и Автомобилен пазар да ползват маски и дезинфектанти. Регулярно продължава да се извършва дезинфекция на откритото тържище, като включително ще бъдат разположени и информационни табели, приканващи посетителите за спазването на противоепидемиологичните мерки и отстоянията за дистанция. Регламентирането на мерките на Зеленчуков пазар, са съобразно разпоредбите за закрити пространства, където носенето на маски е задължително.

На търговските вериги се препоръчва повишаване на контрола за спазване на дистанция, дезинфекция на входа и често използваните едни и същи предмети, като пазарски колички. Да се следи стриктно и за носенето на маски в обектите.
Ще бъдат изпратени писма и до собствениците фирми-превозвачи, за стриктно съблюдаване заповедите на министъра на здравеопазването и мерките против заразата.

Пенсионерските клубове ще продължат да функционират, като на входовете ще бъде измервана температурата на посетителите с термометър. На влизане във всички клубове има осигурени дезинфектанти и маски. Ще продължи да се извършва и регулярно дезинфекцията в тях.

От общинската администрация напомнят, че е носенето на маски в закрити пространства е задължитело и ще бъде строго съблюдавано и от органите на реда.

Управителят на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Матеев докладва, че общинската болница има готовност при запълване капацитета на областната болница да лекува болни от Covid-19.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Та
    Таня Радева
    10 -5
    18:19, 19 окт 2020
    Никаква дисциплина,никакъв контрол.В магазините непрекъснато има посетители без маски.магазинерите не смеят да им откажат обслужване.Освен,че са без маски,ако им направиш забележка са нагли да безобразие.Нужен е як контрол и глоби.
Последни новини