От х:

Днес в x:

10 °C

Арх.Нина Танчева е новият председател на Камарата на архитектите в Хасково

Архитект Нина Танчева е новият председател на Регионална колегия в Хасково на Камарата на архитектите в България. Тя е избрана на отчетно-изборно събрание на местната браншова структура на 2-ри октомври, на което е гласувано и за нов състав на Съвета.

На събранието са присъствали около 35 членове на Камарата от региона на Хасково.

Архитект Танчева сменя на поста, след негови два мандата като председател, арх. Иван Бакалов. Тя става и член на УС на Камарата на архитектите в България.

Арх.Танчева е автор на множество частни, административни, производствени и с обществено значение проекти. Сред най-популярните й обекти са Камбанарията на Ямача и църквата „Св. Иван Рилски“ в кв. „Орфей“в Хасково, която все още е в строеж.

По-широко представяне на работата на хасковските архитекти пред обществото, е част от новата визия, която иска да постигне арх.Танчева в дейността си като председател на регионалната камара.

„Продължаваме политиката на работа от предходното ръководство, защото е важна приемствеността. Но ми се иска да наложа една визия на нашия бранш повече обърната с лице към обществото. Иска ми се колегите да станат по-разпознаваеми, защото ние сме посланици на професионалното мнение по публични казуси, които засягат строителството и архитектурата, облика на населените места в региона. Надяваме се и на добър диалог с местните власти и другите съсловни организации, за да бъдем проводник за хората, които участват в инвестиционните процеси в строителството в нашия регион.“, коментира визията си за развитието на работата на Камарата на архитектите в Хасково Нина Танчева. В тази посока тя има намерение да осъществи в близко време и идея, възникнала при предходното ръководство-организирането на изложба на открито в областния град, на която да бъдат представени със свои знакови проекти местните архитекти.


 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Поезия от Тоалетната ...... след Съдиите най-корум... Виж коментара
  • Ре
   Резил
   18 -3
   20:09, 6 окт 2020
   Да си корумпиран в частната си практика е доста интересно. Честито на арх. Нина Танчева.
  • Това е разликата между
   обикновения профан
   и майстора познавач :)))
 • 2
  Каква е тази разорана нива зад госпожата? Някой да... Виж коментара
  • Ве
   Вени
   5 -1
   23:55, 6 окт 2020
   Тази снимка е доста стара според мен - когато е приключвало строителството на камбанарията и при оформянето на вертикалната планировка около нея
 • 3
  Дя
  дяката
  0 -3
  07:12, 7 окт 2020
  Нина ли е риж е
 • 4
  Ян
  Янко Митев
  3 -1
  07:59, 7 окт 2020
  Браво!
 • 5
  Xm
  xm
  7 -1
  08:45, 7 окт 2020
  Успех, арх. Танчева! Дано има повече работа за колегите проектанти!
 • 6
  По
  Поздравления !!!
  1 -1
  09:05, 7 окт 2020
  За съжаление, количеството на работата в инвестиционното проектиране не зависи от председателя на УС на регионалното дружество на КАБ. Но може да се работи в посока антидъмпинг и налагане на конкурси при възлагане на по-значимите общински обекти. Успех, арх.Танчева!!!
 • 7
  Ян
  Янков
  8 -1
  09:25, 7 окт 2020
  Поздравления!
  Имам едно питане - за неосъществен проект, какво следва?
  Предполагам, госпожата си е взела парите за църквата в кв.Орфей, само че там църква НЯМА.
  Защо се получава така, че "награждаваме" някой, за НЕ свършена работа?
  Жалко за хубавият проект!
  Г-н Кмете, ти нещо да кажеш по въпроса?
  Или забрави предизборните обещания?
  Или щом вече не живееш в "Орфей" - майната му!
  СРАМ !

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
25 окт 2020
Последни новини