От х:

Днес в x:

12 °C

Haskovo Jazz 2020 в памет на Милчо Левиев

24-тото издание на Haskovo Jazz тази година е посветено на великия Милчо Левиев.

Въпреки трудностите заради здравната криза, идеологът на фестивала в Хасково и негов главен организатор Димитър Русев-Мутата успя да отбележи Хасково на световната карта на джаз форумите през 2020 година.

Джаз фестивалът в края на септември ще е 50-ия, организиран от Мутата. Освен 24 фестивала в Хасково, той е съставил през годините още 11 Младежки джаз фестивала в Димитровград и 15 издания на Джаз в Русалка Холидейс.

Акустично джазово трио-Димитър Русев, Митя Йорданов и Петър ганев, и приятели откриват тазгодишното издание на Haskovo Jazz, който ще се проведе във времето от 23-ти до 26 -ти септември.

В Градската галерия „Атанас Шаренков“ гост на музикалната вечер ще е вокалистката от популярната в близкото минало старозагорска формация „Траяна“ - Надя Тончева. Тя, както и цигуларят Любомир Толумбаджиев, който също се включва в тази първа вечер, са познати на хасковската публика от предишни тяхни участия на сцената на Haskovo Jazz. Участват още Мария Арнаудова-вокал и Пламен Солаков-бас.

Като съпътстваща проява при откриването на фестивала е излажбата “Големите майстори на полския плакат", която ще се осъществи със съдействие на Полския институт в София.

XXIV’ HASKOVO JAZZ - 23 / 26 СЕПТЕМВРИ 2020

23 СЕПТЕМВРИ/СРЯДА

18.00 ЧАСА

ГХГ „АТАНАС ШАРЕНКОВ”

ИЗЛОЖБА – „ГОЛЕМИТЕ МАЙСТОРИ НА ПОЛСКИЯ ПЛАКАТ”

СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ПОЛСКИ ИНСТИТУТ В СОФИЯ

АКУСТИЧНО ДЖАЗОВО ТРИО И ПРИЯТЕЛИ

НАДЯ ТОНЧЕВА – ВОКАЛ

МАРИЯ АРНАУДОВА – ВОКАЛ

ЛЮБОМИР ТОЛУМБАДЖИЕВ - ЦИГУЛКА

ПЛАМЕН СОЛАКОВ – БАС

МИТЯ ЙОРДАНОВ – ПИАНО

ДИМИТЪР РУСЕВ – КИТАРА

ПЕТЪР ГАНЕВ – УДАРНИ

ПРОЖЕКЦИЯ НА ДОКУМЕНТАЛНИЯ ФИЛМ „ТРАЯНА”

С УЧАСТИЕТО НА РЕЖИСЬОРА - ТАНЯ ДОГАНОВА

24 СЕПТЕМВРИ/ЧЕТВЪРТЪК

18.00 ЧАСА

ДК ТЕАТЪР „ИВАН ДИМОВ”

DOMINIK FUSS – ТРОМПЕТ, ФЛЮГЕЛХОРН - АВСТРИЯ

JÖRG LEICHTFRIED – ПИАНО

СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА АВСТРИЙСКО ПОСОЛСТВО

ВАСИЛ ПЕТРОВ И ТОНОВСКИ ТРИО

ВАСИЛ ПЕТРОВ – ВОКАЛ

ЙОРДАН ТОНОВСКИ- ПИАНО

ХРИСТО МИНЧЕВ – КОНТРАБАС

КРИСТИАН ЖЕЛЕВ - УДАРНИ

25 СЕПТЕМВРИ/ПЕТЪК

18.00 ЧАСА

ДК ТЕАТЪР „ИВАН ДИМОВ”

THE SWINGING SPARROWS

ВЕЛЕКА ЦАНКОВА - ВОКАЛ

СТАНИСЛАВ АРАБАДЖИЕВ - ПИАНО

АРНАУ ГАРОФЕ ФАРАС – ТЕНОР САКСОФОН

ВАСИЛ ХАДЖИГРУДЕВ - КОНТРАБАС

СТЕФАН ГОРАНОВ – УДАРНИ

С МУЗИКАТА НА МИЛЧО ЛЕВИЕВ

ВИКИ АЛМАЗИДУ – ВОКАЛ

АЛЕКСАНДЪР ВАСЕВ – ПИАНО

ТОДОР БАКЪРДЖИЕВ – ТРОМПЕТ

ВАСИЛ ХАДЖИГРУДЕВ - КОНТРАБАС

СТЕФАН ГОРАНОВ – УДАРНИ

26 СЕПТЕМВРИ/СЪБОТА

18.00 ЧАСА

МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР

TWO MEN ORCHESTRA ПРЕДСТАВЯ ВЕСЕЛА МОРОВА

ВЕСЕЛА МОРОВА - ВОКАЛ

НИКОЛАЙ ИВАНОВ „ОМ” – КЛАВИШНИ, КИТАРА

ПЕТЪР ЙОРДАНОВ „БЪНИ” – ПЕРКУСИИ, УДАРНИ, КАХОН

GROOVE TRIBE

ГЕОРГИ ЗАЙКОВ – ТРОМПЕТ

ПРЕСЛАВ ПЕЕВ – АЛТ САКСОФОН

ВЕНЕЛИН ГЕОРГИЕВ – ТЕНОР И СОПРАН САКСОФОН

ЖЕЛЯЗКА БЕЛЧИЛОВА – ВОКАЛ

СВЕТЛИН СТАЙКОВ – ЦИГУЛКА, ВИОЛА

ДИЛЯН „ДИКАТА” ОБРЕТЕНОВ – КИТАРА

АЛЕКСАНДЪР ЛЕКОВ – БАС, ПЕРКУСИИ, САУНД ПРОГРАМИ

ЕМИЛ ПЕХЛИВАНОВ – КОНГИ

АЛЕКСАНДЪР КАМЕНОВ - УДАРНИ

HASKOVO JAZZ 2020 СЕ ПОСВЕЩАВА НА МИЛЧО ЛЕВИЕВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ни
  Никой
  8 -6
  17:46, 16 сеп 2020
  В памет на един предател. Избягал от България. Вместо да остане и да се бори. Кои освен интелектуалците могат да водят някаква борба срещу режима. Селяните от селата ли. А този хитрец избягал да си живурка и после се върна със самочувствието на герой. Веднага след 10 ноември много артисти и певци се изтъпаниха на една голяма снимка с Желю Желев. А никой преди това не убели и една дума срещу режима. Ако аз,неизвестния, кажех нещо против режима, щяха за 1 вечер да се разправят с мен и никой нямаше да разбере. А с тях това не можеше да случи, защото щеше да се вдигне шум. Лили Иванова и тя беше на тази снимка с надпис "времето е наше". А не беше по-ваше времето преди 10 ноември? Не бяхте ли любимците на власта, не получавахте ли без ред коли и апартаменти. Всички като този Левиев са предатели на своя народ. Те не могат да останат в историята. В историята остават тези като Христо Ботев, които са се върнали, за да дадат живота си за България. Когато ние опъвахме каиша тук, този левиев си живуркаше в сащ. И защо сега трябва да му обръщаме такова внимание. Какво е направил за България? НИЩО. Аз също не съм наприв, спестете си въпроса.
 • 2
  Ст
  Стара чанта
  6 -5
  18:29, 16 сеп 2020
  Вярно си г-н НИКОЙ ! Сдухан , тъп селски бастун !
  • Ни
   Никой
   4 -3
   19:24, 16 сеп 2020
   Дай по същество, бастуне! Аргументи.
 • 3
  Me
  Metal band
  3 -1
  21:02, 16 сеп 2020
  А б е на кой му пука!
 • 4
  Ха
  Хайванов
  2 -4
  00:56, 17 сеп 2020
  Тоя джаз да си го слуша Мутата. Аз искам родопски гайди и овчарски кавал.

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини