От х:

Днес в x:

19 °C

Haskovo Jazz 2020 в памет на Милчо Левиев

24-тото издание на Haskovo Jazz тази година е посветено на великия Милчо Левиев.

Въпреки трудностите заради здравната криза, идеологът на фестивала в Хасково и негов главен организатор Димитър Русев-Мутата успя да отбележи Хасково на световната карта на джаз форумите през 2020 година.

Джаз фестивалът в края на септември ще е 50-ия, организиран от Мутата. Освен 24 фестивала в Хасково, той е съставил през годините още 11 Младежки джаз фестивала в Димитровград и 15 издания на Джаз в Русалка Холидейс.

Акустично джазово трио-Димитър Русев, Митя Йорданов и Петър ганев, и приятели откриват тазгодишното издание на Haskovo Jazz, който ще се проведе във времето от 23-ти до 26 -ти септември.

В Градската галерия „Атанас Шаренков“ гост на музикалната вечер ще е вокалистката от популярната в близкото минало старозагорска формация „Траяна“ - Надя Тончева. Тя, както и цигуларят Любомир Толумбаджиев, който също се включва в тази първа вечер, са познати на хасковската публика от предишни тяхни участия на сцената на Haskovo Jazz. Участват още Мария Арнаудова-вокал и Пламен Солаков-бас.

Като съпътстваща проява при откриването на фестивала е излажбата “Големите майстори на полския плакат", която ще се осъществи със съдействие на Полския институт в София.

XXIV’ HASKOVO JAZZ - 23 / 26 СЕПТЕМВРИ 2020

23 СЕПТЕМВРИ/СРЯДА

18.00 ЧАСА

ГХГ „АТАНАС ШАРЕНКОВ”

ИЗЛОЖБА – „ГОЛЕМИТЕ МАЙСТОРИ НА ПОЛСКИЯ ПЛАКАТ”

СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ПОЛСКИ ИНСТИТУТ В СОФИЯ

АКУСТИЧНО ДЖАЗОВО ТРИО И ПРИЯТЕЛИ

НАДЯ ТОНЧЕВА – ВОКАЛ

МАРИЯ АРНАУДОВА – ВОКАЛ

ЛЮБОМИР ТОЛУМБАДЖИЕВ - ЦИГУЛКА

ПЛАМЕН СОЛАКОВ – БАС

МИТЯ ЙОРДАНОВ – ПИАНО

ДИМИТЪР РУСЕВ – КИТАРА

ПЕТЪР ГАНЕВ – УДАРНИ

ПРОЖЕКЦИЯ НА ДОКУМЕНТАЛНИЯ ФИЛМ „ТРАЯНА”

С УЧАСТИЕТО НА РЕЖИСЬОРА - ТАНЯ ДОГАНОВА

24 СЕПТЕМВРИ/ЧЕТВЪРТЪК

18.00 ЧАСА

ДК ТЕАТЪР „ИВАН ДИМОВ”

DOMINIK FUSS – ТРОМПЕТ, ФЛЮГЕЛХОРН - АВСТРИЯ

JÖRG LEICHTFRIED – ПИАНО

СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА АВСТРИЙСКО ПОСОЛСТВО

ВАСИЛ ПЕТРОВ И ТОНОВСКИ ТРИО

ВАСИЛ ПЕТРОВ – ВОКАЛ

ЙОРДАН ТОНОВСКИ- ПИАНО

ХРИСТО МИНЧЕВ – КОНТРАБАС

КРИСТИАН ЖЕЛЕВ - УДАРНИ

25 СЕПТЕМВРИ/ПЕТЪК

18.00 ЧАСА

ДК ТЕАТЪР „ИВАН ДИМОВ”

THE SWINGING SPARROWS

ВЕЛЕКА ЦАНКОВА - ВОКАЛ

СТАНИСЛАВ АРАБАДЖИЕВ - ПИАНО

АРНАУ ГАРОФЕ ФАРАС – ТЕНОР САКСОФОН

ВАСИЛ ХАДЖИГРУДЕВ - КОНТРАБАС

СТЕФАН ГОРАНОВ – УДАРНИ

С МУЗИКАТА НА МИЛЧО ЛЕВИЕВ

ВИКИ АЛМАЗИДУ – ВОКАЛ

АЛЕКСАНДЪР ВАСЕВ – ПИАНО

ТОДОР БАКЪРДЖИЕВ – ТРОМПЕТ

ВАСИЛ ХАДЖИГРУДЕВ - КОНТРАБАС

СТЕФАН ГОРАНОВ – УДАРНИ

26 СЕПТЕМВРИ/СЪБОТА

18.00 ЧАСА

МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР

TWO MEN ORCHESTRA ПРЕДСТАВЯ ВЕСЕЛА МОРОВА

ВЕСЕЛА МОРОВА - ВОКАЛ

НИКОЛАЙ ИВАНОВ „ОМ” – КЛАВИШНИ, КИТАРА

ПЕТЪР ЙОРДАНОВ „БЪНИ” – ПЕРКУСИИ, УДАРНИ, КАХОН

GROOVE TRIBE

ГЕОРГИ ЗАЙКОВ – ТРОМПЕТ

ПРЕСЛАВ ПЕЕВ – АЛТ САКСОФОН

ВЕНЕЛИН ГЕОРГИЕВ – ТЕНОР И СОПРАН САКСОФОН

ЖЕЛЯЗКА БЕЛЧИЛОВА – ВОКАЛ

СВЕТЛИН СТАЙКОВ – ЦИГУЛКА, ВИОЛА

ДИЛЯН „ДИКАТА” ОБРЕТЕНОВ – КИТАРА

АЛЕКСАНДЪР ЛЕКОВ – БАС, ПЕРКУСИИ, САУНД ПРОГРАМИ

ЕМИЛ ПЕХЛИВАНОВ – КОНГИ

АЛЕКСАНДЪР КАМЕНОВ - УДАРНИ

HASKOVO JAZZ 2020 СЕ ПОСВЕЩАВА НА МИЛЧО ЛЕВИЕВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ни
  Никой
  8 -5
  17:46, 16 сеп 2020
  В памет на един предател. Избягал от България. Вместо да остане и да се бори. Кои освен интелектуалците могат да водят някаква борба срещу режима. Селяните от селата ли. А този хитрец избягал да си живурка и после се върна със самочувствието на герой. Веднага след 10 ноември много артисти и певци се изтъпаниха на една голяма снимка с Желю Желев. А никой преди това не убели и една дума срещу режима. Ако аз,неизвестния, кажех нещо против режима, щяха за 1 вечер да се разправят с мен и никой нямаше да разбере. А с тях това не можеше да случи, защото щеше да се вдигне шум. Лили Иванова и тя беше на тази снимка с надпис "времето е наше". А не беше по-ваше времето преди 10 ноември? Не бяхте ли любимците на власта, не получавахте ли без ред коли и апартаменти. Всички като този Левиев са предатели на своя народ. Те не могат да останат в историята. В историята остават тези като Христо Ботев, които са се върнали, за да дадат живота си за България. Когато ние опъвахме каиша тук, този левиев си живуркаше в сащ. И защо сега трябва да му обръщаме такова внимание. Какво е направил за България? НИЩО. Аз също не съм наприв, спестете си въпроса.
 • 2
  Ст
  Стара чанта
  5 -4
  18:29, 16 сеп 2020
  Вярно си г-н НИКОЙ ! Сдухан , тъп селски бастун !
  • Ни
   Никой
   4 -3
   19:24, 16 сеп 2020
   Дай по същество, бастуне! Аргументи.
 • 3
  Me
  Metal band
  3 -1
  21:02, 16 сеп 2020
  А б е на кой му пука!
 • 4
  Ха
  Хайванов
  2 -3
  00:56, 17 сеп 2020
  Тоя джаз да си го слуша Мутата. Аз искам родопски гайди и овчарски кавал.

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини