От х:

Днес в x:

15 °C

Брилянтен Васил Петров вдигна публиката на Хасково джаз на крака

  Той се раздаде отново до край за публиката си, разпя я и дори танцува на сцената за нея.

  Брилянтният Васил Петров отново показа колко обича Хасково и хасковлии, а неговите почитатели тук му отвърнаха с възторг. На сцената на 24-ото издание на Хасково джаз фест кадифеният глас на българския поп и джаз изпълни залата в театър „Иван Димов“ и донесе на феновете си удоволствие и желание за нови срещи.

  На сцената Васил Петров се  качи заедно с някои от най-добрите български джазови музиканти, с които работи по различни проекти: пианистът Йордан Тоновски, контрабасистът Христо Минчев и на ударните Кристиан Желев.

  Всички те са многократни участници във фестивала, а самият Васил Петров е част от Хасково още в първото му издание.

  В средата на концерта формацията покани на сцената за две парчета заедно организаторът на джаз фестивала в Хасково и китарист Димитър Русев-Мутата. Васил Петров го поздрави за званието „Почетен гражданин на Хасково", с което той беше удостоен преди година и подчерта, че това е заслужено звание за човек, който в годините устоява на времето и ситуациите и продължава да е създател на красиви събития за хасковлии и града.

  Два биса изведоха музикантите на сцената отново, след края на основната им програма. Васил Петров за пореден път сравни Ню Йорк с Хасково-по форма и съдържание, но отбеляза древната история на града с  тополите. Така изпълнителят завърши по желание на публиката с емблематичната „Ню Йорк, Ню Йорк“, а хората и след това изпълнение останаха на крака и го аплодираха дълго.

  Преди изпълненията на Васил Петров и Йордан Тоновски трио, своето първо участие в джаз фестивала в Хасково записаха австрийците По-рано на сцената се представиха австрийците Доминик Фус на тромпет и флюгелхорн и пианистът Йорг Лайхтфрид. Те са в България със съдействието на Австрийското посолство у нас.

  Тази вечер джаз фестивала, чието 24-то издание е посветено на Милчо Левиев, продължава с изпълнение на негова музика от Вики Алмазиду,  Алксандър Васев, Тодор Бакърджиев,, Васил Хаджигрудевс и Стефан Горанов.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Оп
   опазИ
   4 -7
   09:54, 25 сеп 2020
   Хасково град на липите?
  • 2
   11
   11111
   1 -5
   11:46, 25 сеп 2020
   А колко му плати общината? Виж коментара
   • Цу
    Цуг тромбон
    2 -1
    17:14, 25 сеп 2020
    Колкото е сборът от цените на билетите.
  • 3
   Ко
   койЛиеОтново
   3 -5
   14:26, 25 сеп 2020
   малко беше изваден от прашния гардероб.. и доста напомаден... Вечния , познат до болка репертоар.
   Но, все пак, за Хасково е величина
   • Цу
    Цуг тромбон
    7 -1
    17:13, 25 сеп 2020
    За 24, за 12 или дори за 2 години само направете същото - организация и реализация, почти без пари - и тогава критикувайте "кой ли отново". Който и да сте.
  • 4
   Ки
   Китаранчев
   2 -4
   06:57, 26 сеп 2020
   Петров изпълни "Д р ъ н , д р ъ н , д р ъ н , п р ъ н , п р ъ н , п р ъ н , п р ъ н".

  Хороскоп за 23.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
  23 яну 2021
  Последни новини