От х:

Днес в x:

21 °C

Брилянтен Васил Петров вдигна публиката на Хасково джаз на крака

  Той се раздаде отново до край за публиката си, разпя я и дори танцува на сцената за нея.

  Брилянтният Васил Петров отново показа колко обича Хасково и хасковлии, а неговите почитатели тук му отвърнаха с възторг. На сцената на 24-ото издание на Хасково джаз фест кадифеният глас на българския поп и джаз изпълни залата в театър „Иван Димов“ и донесе на феновете си удоволствие и желание за нови срещи.

  На сцената Васил Петров се  качи заедно с някои от най-добрите български джазови музиканти, с които работи по различни проекти: пианистът Йордан Тоновски, контрабасистът Христо Минчев и на ударните Кристиан Желев.

  Всички те са многократни участници във фестивала, а самият Васил Петров е част от Хасково още в първото му издание.

  В средата на концерта формацията покани на сцената за две парчета заедно организаторът на джаз фестивала в Хасково и китарист Димитър Русев-Мутата. Васил Петров го поздрави за званието „Почетен гражданин на Хасково", с което той беше удостоен преди година и подчерта, че това е заслужено звание за човек, който в годините устоява на времето и ситуациите и продължава да е създател на красиви събития за хасковлии и града.

  Два биса изведоха музикантите на сцената отново, след края на основната им програма. Васил Петров за пореден път сравни Ню Йорк с Хасково-по форма и съдържание, но отбеляза древната история на града с  тополите. Така изпълнителят завърши по желание на публиката с емблематичната „Ню Йорк, Ню Йорк“, а хората и след това изпълнение останаха на крака и го аплодираха дълго.

  Преди изпълненията на Васил Петров и Йордан Тоновски трио, своето първо участие в джаз фестивала в Хасково записаха австрийците По-рано на сцената се представиха австрийците Доминик Фус на тромпет и флюгелхорн и пианистът Йорг Лайхтфрид. Те са в България със съдействието на Австрийското посолство у нас.

  Тази вечер джаз фестивала, чието 24-то издание е посветено на Милчо Левиев, продължава с изпълнение на негова музика от Вики Алмазиду,  Алксандър Васев, Тодор Бакърджиев,, Васил Хаджигрудевс и Стефан Горанов.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Оп
   опазИ
   4 -7
   09:54, 25 сеп 2020
   Хасково град на липите?
  • 2
   11
   11111
   1 -5
   11:46, 25 сеп 2020
   А колко му плати общината? Виж коментара
   • Цу
    Цуг тромбон
    2 -1
    17:14, 25 сеп 2020
    Колкото е сборът от цените на билетите.
  • 3
   Ко
   койЛиеОтново
   3 -5
   14:26, 25 сеп 2020
   малко беше изваден от прашния гардероб.. и доста напомаден... Вечния , познат до болка репертоар.
   Но, все пак, за Хасково е величина
   • Цу
    Цуг тромбон
    7 -1
    17:13, 25 сеп 2020
    За 24, за 12 или дори за 2 години само направете същото - организация и реализация, почти без пари - и тогава критикувайте "кой ли отново". Който и да сте.
  • 4
   Ки
   Китаранчев
   2 -4
   06:57, 26 сеп 2020
   Петров изпълни "Д р ъ н , д р ъ н , д р ъ н , п р ъ н , п р ъ н , п р ъ н , п р ъ н".

  Хороскоп за 26.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
  26 окт 2020
  Последни новини