От х:

Днес в x:

Брилянтен Васил Петров вдигна публиката на Хасково джаз на крака

    Той се раздаде отново до край за публиката си, разпя я и дори танцува на сцената за нея.

    Брилянтният Васил Петров отново показа колко обича Хасково и хасковлии, а неговите почитатели тук му отвърнаха с възторг. На сцената на 24-ото издание на Хасково джаз фест кадифеният глас на българския поп и джаз изпълни залата в театър „Иван Димов“ и донесе на феновете си удоволствие и желание за нови срещи.

    На сцената Васил Петров се  качи заедно с някои от най-добрите български джазови музиканти, с които работи по различни проекти: пианистът Йордан Тоновски, контрабасистът Христо Минчев и на ударните Кристиан Желев.

    Всички те са многократни участници във фестивала, а самият Васил Петров е част от Хасково още в първото му издание.

    В средата на концерта формацията покани на сцената за две парчета заедно организаторът на джаз фестивала в Хасково и китарист Димитър Русев-Мутата. Васил Петров го поздрави за званието „Почетен гражданин на Хасково", с което той беше удостоен преди година и подчерта, че това е заслужено звание за човек, който в годините устоява на времето и ситуациите и продължава да е създател на красиви събития за хасковлии и града.

    Два биса изведоха музикантите на сцената отново, след края на основната им програма. Васил Петров за пореден път сравни Ню Йорк с Хасково-по форма и съдържание, но отбеляза древната история на града с  тополите. Така изпълнителят завърши по желание на публиката с емблематичната „Ню Йорк, Ню Йорк“, а хората и след това изпълнение останаха на крака и го аплодираха дълго.

    Преди изпълненията на Васил Петров и Йордан Тоновски трио, своето първо участие в джаз фестивала в Хасково записаха австрийците Доминик Фус на тромпет и флюгелхорн и пианистът Йорг Лайхтфрид. Те са в България със съдействието на Австрийското посолство у нас.

    Тази вечер джаз фестивала, чието 24-то издание е посветено на Милчо Левиев, продължава с изпълнение на негова музика от Вики Алмазиду,  Алксандър Васев, Тодор Бакърджиев,, Васил Хаджигрудевс и Стефан Горанов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Оп
      опазИ
      4 -7
      09:54, 25 сеп 2020
      Хасково град на липите?
    • 2
      11
      11111
      1 -5
      11:46, 25 сеп 2020
      А колко му плати общината? Виж коментара
      • Цу
        Цуг тромбон
        2 -1
        17:14, 25 сеп 2020
        Колкото е сборът от цените на билетите.
    • 3
      Ко
      койЛиеОтново
      3 -5
      14:26, 25 сеп 2020
      малко беше изваден от прашния гардероб.. и доста напомаден... Вечния , познат до болка репертоар.
      Но, все пак, за Хасково е величина
      • Цу
        Цуг тромбон
        7 -1
        17:13, 25 сеп 2020
        За 24, за 12 или дори за 2 години само направете същото - организация и реализация, почти без пари - и тогава критикувайте "кой ли отново". Който и да сте.
    • 4
      Ки
      Китаранчев
      2 -4
      06:57, 26 сеп 2020
      Петров изпълни "Д р ъ н , д р ъ н , д р ъ н , п р ъ н , п р ъ н , п р ъ н , п р ъ н".
    Последни новини