От х:

Днес в x:

20 °C

Ръст на жертвите на пътя в Хасковско, стартира акция за пътна безопасност

  Служители на „Пътна полиция“ и доброволци от БЧК – Хасково стартираха акция за пътна безопасност. Кампанията под надслов „Да пазим децата на пътя!“ е във връзка с началото на новата учебна година. Тя се провежда съвместно с община Хасково и областна администрация Хасково.

  Специализираната полицейска операция започна в 14 часа днес и ще продължи до 16 часа днес. Проверяват се водачите на моторни превозни средства, но също и пешеходците, пресичащи по пешеходни пътеки. Бяха раздавани брошури за безопасно шофиране по пътищата.

  „Ще бъдат санкционирани всички нарушители на Закона за движение по пътищата и ще се призовават водачите да спазват правилата за движение с цел да намалим броя на пострадалите и жертвите от пътнотранспортни произшествия, които за съжаление тази година в област Хасково са повече в сравнение с предходната година“, заяви началникът на КАТ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов, който присъстваше на акцията. Уточни, че от началото на 2020 година до 15 септември при катастрофи в региона са загинали 12 души, докато за същия период на 2019 година е имало 10 жертви. Той апелира всички водачи да спазват правилата за движение по пътищата, а пешеходците да пресичат само на регламентираните за целта места.

  В ранния следобед днес служители на „Пътна полиция“ проверяваха преминаващите водачи и пешеходци по булевард „Стефан Стамболов“, до площад „Лебеда“. За кратко време бяха проверени около десетина водачи. Само при един от тях беше установено нарушение – липса на годишен технически преглед на автомобила, за което водачът отнесе санкция от 50 лева.

  Акцията на КАТ и БЧК подкрепи кметът на Хасково Станислав Дечев. Той заяви, че е инициирал образователна кампания към учениците, към младите хора. Идеята му е да се изградят мобилни площадки, които да се използват за обучение на децата в училищата по безопасност на движението. Замисълът е съоръженията да се направят от винили и преместваеми пътни знаци, които могат да се монтират в различни училища.

  В раздаването на листовки за безопасно движение по пътя се включи и заместник-областният управител на Хасково Митко Петров.

  Контролът по пътищата продължава и в следващите дни. На възлови места в града, в пиковите часове ще дежурят полицаи.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ан
   Анонимен водач
   30 -6
   16:01, 16 сеп 2020
   Поредна "акция"-поредна тъпотия на КАТ.Полза-КРЪГЛА НУЛА!
   Г-н Чобанов,изкарай си подчинените от храстите с тъпите им камери.Както се вижда от това няма никаква полза-справка статията по-горе!
   Ако тези хора са на пътя,където им е мястото,а не под дебелата сянка,резултата гарантирано ще бъде друг!
   Престанете с това партизанско криене,отдавна сте смешни и жалки.
   Накарайте хората си да работят наистина за безопасността на всички,а не само за събиране на излишни глоби(видно е обаче,че не знаете как)!
   • Пу
    ПУСНЕТЕ ХИТЛЕР ОТ ОБЩИНСКА
    4 0
    18:46, 16 сеп 2020
    Ако е жив пендела. Забранете му да се занимава с таксиджии. И другите ще ги откъса
  • 2
   Па
   Панетюф Теню ут Гереня
   16 -3
   16:11, 16 сеп 2020
   Порукните сега и Динко Тенев да г координира, от те.е двамата са мотат също кат мухи без глави.
  • 3
   Ха
   Ханко
   21 -3
   16:19, 16 сеп 2020
   Общинският и зам. областният имат все по-налудничави и прогресивно неприложими представи за преките си служебни задължения и място на тяхното изпълнение. Демонстрират пълна дезориентация за време, пространство и смисъл на извършваната в момента дейност.
   • Da
    daskala
    9 0
    20:39, 16 сеп 2020
    Според мене тоя от областта само за това го бива - да раздава листовки. Е, ако направят и някоя акция да се броят бирени шишета ще си е баш на мястото. От друга страна не е ли супер да раздаваш листовки и да взимаш за това 100 лева надник. Работа, работа....
  • 4
   Им
   Имам една мечта....
   18 -1
   16:47, 16 сеп 2020
   Кмета раздава брошури!!! Най-накрая видях, че и той е свършил нещо от избирането му…….. Не ръководители, а палячовци имаме на най-високите обществени позиции.
   Кмете на този, на който му липсва елементарно семейно възпитание, а в учебния процес не е бил мотивиран да даде нещо от себе си, не очаквай една брошура да превъзпита и промени светоусещането на този индивид. По-добре започни да правиш нещо за по-ранните етапи от развитието на хората, в противен случай ще приличаш на вожда-обикаля сам в джипа и пуска по някой клип от време на време. РЕЗИЛ СТЕ!!!
  • 5
   Me
   Mert
   23 -1
   16:51, 16 сеп 2020
   Само се имитира загриженост и се прави показност! Файда йок! Иначе, ако катаджиите са на невралгичните точки няма да има нарушения! Но те са основно на "хранилките"! Без тях не може!!! Целият КАТ е една загнила система!!!
  • 6
   Аз
   Аз
   19 -1
   17:07, 16 сеп 2020
   Кога ще видим реални действия,а не поредната безмислена акция.Нарушенията са стотици ,но остават ненаказани.Омръзна ми да виждам патрулки да минават покрай паркирали по кръстовища,пешеходни пътеки и т.н.За какво ни е неработеща полиция?
   • +-
    +-+-
    3 -8
    17:16, 16 сеп 2020
    Ти искаш полицията да работи само по нарушенията,... Виж коментара
  • 7
   Фб
   фбф
   5 0
   17:53, 16 сеп 2020
   а защо дамата на последната снимка е без колан?
  • 8
   Жи
   Живея на Раковска
   18 -2
   19:16, 16 сеп 2020
   Искам да попитам докога ще се толерира р-т "Пещите" и собственика му с избухливия характер Узунов. Денонощно пред ресторанта има неправилно паркирани автомобили, особено около обяд и патрулките подминават тези коли все едно са невидими. Живея много близо и ми прави впечатление това!
   • 12
    123
    11 -1
    20:55, 16 сеп 2020
    Защото пумата черпи фуражките.

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини