От х:

Днес в x:

10 °C

47 хил. документи за самоличност за подмяна в Хасковско до края на годината

До края на годината предстои издаването на още 47 000 документи за самоличност, съобщават от МВР -Хасково.

Статистиката от сектор „Български документи за самоличност“ показва, че се запазва тенденцията за увеличаване на обслужените граждани и приетите заявления.

За август месец са приети с 51% повече заявления, или 9613. За сравнение с август миналата година, документите са били 6351.

опашките пред паспортна служба обаче растат с всеки изминал ден през последната седмица.

Според анализите, основната причина за скока сега на желаещите да подновят българските си лични документи, е отмяната от първи септември на заповедта на здравния министър и отпадането на изискването за поставяне под карантина на лица, пристигнали от територията на страната ни от  Турция, Сърбия и Беларус.

На 31 август са приети 497 заявления, докато на 8-ми септември те са два пъти повече, или 1039.

От сектор „Български документи за самоличност“ в МВР -Хасково коментират, че това е очаквано натоварване, работи се с максимален брой служители и гишета за обслужване. Осигурен е пропускателен режим, който се координира от полицаи, а в салона за административно обслужване има служители, икоито  насочват потребителите и им оказват съдействие при попълване на документите. Гражданите още от входа получават необходимата информация и се насочват към свободно гише за обслужване.  Пребиваването в салона на административното звено задължително е с предпазни маски и след дезинфекция на ръцете.

Във всички звена на територията е осъществена възможност за извършване на заплащане на административните услуги чрез ПОС терминално устройство, дъполвят от полицията.

След отмяната на извънредното положение е възобновен и организирания прием на заявления с мобилна станция при постъпило предварително искане.

Организирани са и изнесени работни места в полицейските участъци в Стамболово, Минерални бани и Любимец, които се посещават по график. Там на място гражданите без предварително да са подали заявка, могат да подадат заявление за издаване на български документ за самоличност.

Напомнянето към гражданите е, че те биха могли да подадат заявление за документ във всяко от звената на територията на областта, което е по-удобно за тях, както и чрез портала за електронни административни услуги на интернет страницата на МВР.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ан
  Ани Стоянова
  3 -5
  11:54, 10 сеп 2020
  Групичка, какво мислите дали да не подам заявление за нови документи със сменена самоличност (имам човек в полицията, той ще ме уреди) и да замина за Малдивите. Може пък там да се намеря, кой знае. Търся заборчал мъжага с пълни с пари джобове да ми финансира пътуването. Моля само за сериозни обаждания.
  • Ро
   ром
   7 -1
   16:54, 10 сеп 2020
   На всичките братя роми Индия дава индийски паспорт, защото ни признава за индийци, Европа дава европейски паспорт, защото ни признава за европейци, Турция дава турски паспорт, защото ни признава за турци. Да му мислят братята българи, дето даже македонците не ги признават!
 • 2
  Не
  Недко
  7 -2
  14:15, 10 сеп 2020
  Някой задава ли си въпроса за натовареността на паспортните служби в страната?През 2000г.започна т.н.паспортизация- издаването на новите лични карти. И се започна една масовка разпоредена от София. Така,че на всеки 10г.ни чака това.

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини