От х:

Днес в x:

47 хил. документи за самоличност за подмяна в Хасковско до края на годината

До края на годината предстои издаването на още 47 000 документи за самоличност, съобщават от МВР -Хасково.

Статистиката от сектор „Български документи за самоличност“ показва, че се запазва тенденцията за увеличаване на обслужените граждани и приетите заявления.

За август месец са приети с 51% повече заявления, или 9613. За сравнение с август миналата година, документите са били 6351.

опашките пред паспортна служба обаче растат с всеки изминал ден през последната седмица.

Според анализите, основната причина за скока сега на желаещите да подновят българските си лични документи, е отмяната от първи септември на заповедта на здравния министър и отпадането на изискването за поставяне под карантина на лица, пристигнали от територията на страната ни от  Турция, Сърбия и Беларус.

На 31 август са приети 497 заявления, докато на 8-ми септември те са два пъти повече, или 1039.

От сектор „Български документи за самоличност“ в МВР -Хасково коментират, че това е очаквано натоварване, работи се с максимален брой служители и гишета за обслужване. Осигурен е пропускателен режим, който се координира от полицаи, а в салона за административно обслужване има служители, икоито  насочват потребителите и им оказват съдействие при попълване на документите. Гражданите още от входа получават необходимата информация и се насочват към свободно гише за обслужване.  Пребиваването в салона на административното звено задължително е с предпазни маски и след дезинфекция на ръцете.

Във всички звена на територията е осъществена възможност за извършване на заплащане на административните услуги чрез ПОС терминално устройство, дъполвят от полицията.

След отмяната на извънредното положение е възобновен и организирания прием на заявления с мобилна станция при постъпило предварително искане.

Организирани са и изнесени работни места в полицейските участъци в Стамболово, Минерални бани и Любимец, които се посещават по график. Там на място гражданите без предварително да са подали заявка, могат да подадат заявление за издаване на български документ за самоличност.

Напомнянето към гражданите е, че те биха могли да подадат заявление за документ във всяко от звената на територията на областта, което е по-удобно за тях, както и чрез портала за електронни административни услуги на интернет страницата на МВР.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Не
    Недко
    7 -2
    14:15, 10 сеп 2020
    Някой задава ли си въпроса за натовареността на паспортните служби в страната?През 2000г.започна т.н.паспортизация- издаването на новите лични карти. И се започна една масовка разпоредена от София. Така,че на всеки 10г.ни чака това.
Последни новини