От х:

Днес в x:

19 °C

Продължава дезакаризацията в Хасково

Изображение 1 от 2

  Община Хасково продължава да обработва тревни площи и обществени места с препарати против бълхи, кърлежи и други насекоми.

  Вече са напръскани централна градска част, някои от терените в парк Ямача, подновява се обработката на парк Кенана.

  В кварталите освен зелените площи, се обработват и детските площадки и местата за отдих и игра.

  Пръскането започва рано сутрин, предупредиха от Общината. Напръсканите терени са обозначени с информационни табели.

  Препоръчителният карантинен срок е 24 часа. Действието на препарата е 28 дни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Дд
   ДДД специалист
   21 -1
   15:25, 9 сеп 2020
   Пише се ДЕЗАКАРИЗАЦИЯ!Всички препарати действат 7 дни .Зависи и от концентрацията на препарата с който се третират площите.Това пръскане от дъжд на вятър не решава никакъв проблем,града е пълен с бълхи/от мишки и плъхове/,отделно и от бездомните кучета и доста голям брой котки.
   Харчене на едни пари нахалост,имитация на дейност.Нека специалистите ви по екология се ограмотят и да решават проблеми,а не частично-без ефект дейност да отчитате.
   • Къ
    към ДДД специалиста:
    0 -3
    17:36, 9 сеп 2020
    По твоята логика или трябва да се пръска всяка седмица, или въобще да не се прави????
    мислите ли, че има човешко същество, което би могло да оживее при толкова отрови?
  • 2
   Да
   Даскала
   4 -2
   15:28, 9 сеп 2020
   Въпрос към редактора/коректора:
   Как е правилно да се напише - дезакИризация или дезАкаризация ?
   • Уч
    Ученика
    7 0
    15:33, 9 сеп 2020
    Правилно е заглавието, защото ще се чистят кирливите площадки, а не акарите по тях.
  • 3
   Ха
   Хаха
   10 0
   16:57, 9 сеп 2020
   За цяло лято в орфей пръскаха веднъж и то след 2 часа заваля дъжд... Такъв ужас не е било никога, тозо некадърник Щерьо го ползват само да краде от 70м бюджет на екопрогрес...
  • 4
   Ва
   Василев
   11 -2
   18:03, 9 сеп 2020
   Трябва да се напръска във всички областни и общински сгради,партийни централи на всички партии и партийки защото са пълни с кърлежи,които ни смучат кръвта.
   Препаратът да е за предпочитане от Турция- там са най- качествени ,отровни защото са забранени от ЕС.Действат скоропостижно.След няколко дни резултата ще е налице.Чистачката влиза и ги измита. Това е.
  • 5
   Ча
   ЧАПРАШИКОВ
   3 0
   22:02, 9 сеп 2020
   Най актуален е коментара навасилев

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020
  Последни новини